0
Ara Detaylı Arama

28 ŞUBAT DEMOKRASİ TERS ŞERİTTE- EZGİ GÜRSES

HEMEN AL

3,19 TL x 3 Taksit

8,90 TL8,90 TRY

Adet

- +

Satıştaki Adet

1
Hemen Al
Kalan Süre
Gün
0
0
Saat
0
0
Dk
0
0
Sn
0
0

Bu ürünü paylaş:

Ezgi Gürses'in titiz araştırmasının semeresi olarak teşekkül eden 28 Şubat - Demokrasi Ters Şeritte, bir döneme tanıklık ediyor olması itibariyle dikkatleri üzerine çekiyor. Türkiye toplumunun içinden geçtiği son on beş yıla damgasını vuran 28 Şubat süreci, etkisini sadece siyasî arenada göstermiş olmayıp, ekonomiden yaşam biçimine, dinî tercihlerden özgürlük sınırlarına değin bir dizi toplumsal alanda ciddi tesirler oluşturmuştur.

Bu kitap, millet iradesinin etkisiz kılındığı, görmezden gelindiği bir devri anlatıyor. Millî Güvenlik kavramından bu kavramın içinin doldurulmaya çalışıldığı yuvarlak masalara uzanıyor. Millete rağmen tesis edilmek istenen bir güvenliğin imkân derecesini sorguluyor. Halk iradesinin giyotin altına sürülmesine seyirci kalan kurum ve kuruluşlar birer birer deşifre ediliyor. Belli güç odaklarının kendi amaçlarını gerçekleştirmek uğruna, diledikleri zaman siyasayı, diledikleri zaman TSK'yı, STK'ları, ne surette kullanabildiklerini belgeleriyle okura açıklıyor. Dönemin iktidar güçleri, muhalefet partileri ve asker arasında günden güne gerilen yayları ve bu yaylardan çıkan okların topluma nasıl saplandığını okura yeniden işaret ediyor ki Türkiye'nin hangi günlerden kalkıp da bugünlere ulaşabildiğini okur unutmasın.

Bir master tezi olarak hazırlanıp ardından Şule Yayınlarınca neşredilen bu çalışma, demokratikleşme ve sivilleşme çabası içinde olan Türkiye'nin, tarihini gizlilikten kurtaracak kitaplar arasında sayılacağı su götürmez bir gerçektir.
(Tanıtım Bülteninden)
   
Konu : Politika/ Devlet Güçleri - İstihbarat Örgütleri
Politika/ Siyasi Partiler Üzerine
Politika/ Yönetim - Devlet Üzerine
Tarih/ Türkiye Cumhuriyeti (Siyasi ve Askeri Tarih)
Stok Kodu : 9786054498369
Boyut : 14.0x20.0
Sayfa Sayısı : 222
Basım Tarihi : 2012-06
Kapak Türü : Ciltsiz
Kağıt Türü : 2. Hamur
Dili : Türkçe
0
0
4
2
4

Kişi tarafından görüntülenmiştir.

Listelenen bu ürün satıcının sorumluluğundadır. Satın almadan önce satıcıyla irtibata geçmelisiniz.