0
Ara Detaylı Arama

28 ŞUBATTAN BALGAT'A MÜCAHİT ERGUN AKSOY

HEMEN AL

2,12 TL x 3 Taksit

5,90 TL5,90 TRY

Adet

- +

Satıştaki Adet

1
Hemen Al
Kalan Süre
Gün
0
0
Saat
0
0
Dk
0
0
Sn
0
0

Bu ürünü paylaş:


 
 
 

Yayinevi/DiziYayinevi: Ümit Yayıncılık
Baskı Tarih: 2000
Sayfa: 252

     
   

 
 
 
   
   
 
   
 
Kitap Hakında
 
Yorumlar
Ürün Ayrıntısı

 


Arka Kapak
 
  ERGUN AKSOY, 1964 Diyarbakır doğumlu. Gazeteciliğe 1987 yılında Cumhuriyet Gazetesi Diyarbakır Bürosu'nda başladı. Aynı gazetenin Ankara Bürosun'da 1993-1996 yılları arasında parlamento muhabiri olarak görev yaptı. Halen Radikal gazetesinin Ankara Bürosu'nda parlamento muhabiri olarak çalışıyor.

'...dikkat edilmesi gereken en önemli şey, 'Siyasal İslam'ın zaman içinde aynı kalmayıp sürekli evrim geçirdiği gerçeğidir. Elinizde tutuğunuz bu kitap, aslında bir anlamda bu siyasi hareketin tarihidir. Son yıllara, özellikle de 1991 sonrasına biraz daha fazla eğilmesi çok normal, çünkü aslında 90'lı yıllar, 70'lerde atılan tohumların meyvelerinin alındığı yıllar oldu. Yani Milli Görüş gerçek kimlik ve boyutunu 90'larda aramaya başladı.
Özellikle 28 Şubat 1997 sonrasının gelişmeleri, bu siyasi akım açısından gerçekten tayin edici boyutlarda. Çünkü tam da bu satırların yazıldığı 2000 yılı Haziran ayında hareket ortasından ikiye çatlamış gibi gözüküyor.
Ergun Aksoy, Türk basınının ilk ve uzunca bir süre de tek Refah muhabiridir. Sadece Ergun Aksoy, Refah'ın 1994'teki seçim başarısına şaşırmamıştır o yüzden. Türkiye, 1994'te ansızın Refah'la tanışırken o çoktan bu siyasi hareketin damarlarına nüfuz etmişti.
Sırf bu nedenle 'Mücahit!..' daha önce yayımlanmış diğer örneklerden hayli farklı ve bence hayli önemli. Çünkü Refah'a laik cepheden tek boyutlu bir yaklaşımla değil, içeriden bakıyor, onların kendi içlerinde çektikleri sancıları, yaşadıkları tartışmaları okuruna aktarıyor.
Belki lafı fazla uzatmadan okuru kitapla başbaşa bırakmak en doğrusu.'
İsmet BERKAN

 

 
 
0
0
4
2
3

Kişi tarafından görüntülenmiştir.

Listelenen bu ürün satıcının sorumluluğundadır. Satın almadan önce satıcıyla irtibata geçmelisiniz.