0
Ara Detaylı Arama

ADL-İ İLAHİ MUTAHHARİ

HEMEN AL

6,46 TL x 3 Taksit

18,00 TL18,00 TRY

Adet

- +

Satıştaki Adet

1
Hemen Al
Kalan Süre
Gün
0
0
Saat
0
0
Dk
0
0
Sn
0
0

Bu ürünü paylaş:

Adı:
Adl-i İlahi
Yazar:
Baskı tarihi:
1988
Sayfa sayısı:
496
Format:
Karton kapak
Kitabın türü:
Dil:
Türkçe
Ülke:
Türkiye
Yayınevi:
İşaret Yayınları
Vahy ve tevhid temeline dayalı bütün dinler adalet kavramını yüceltmiş ve toplumda adil bir düzenin tesisi için gerekli yolları göstermişlerdir. Adalet yalnızca dinlerin değil, beşeri kültür ve hukuk sistemlerinin de belli başlı hedefleri arasında yer alır.
Ama öncelikle cevaplandırılması gereken bir soru var: Adalet nedir? Adalet kavramında birleşen dinlerin ve kültürlerin tanımında ayrıldıkları görülür. Şu halde islami açıdan adaletten neyin anlaşılması gerektiği ortaya konulmalıdır.
Büyük islam filozofu el-Kindi'nin Adl-I İlahi adında bir kitap yazdığı, İbn Sina'nın da bu konuda bir risale kaleme aldığı kaydedilir. Büyük çağdaş islam düşünürü ve bilgini Murtaza Mutahhari de bu kitabında Adl-I İlahi (İlahi Adalet) konusunu çağdaş boyutlarda araştırdı. Kelam'dan çok Hikmet kaynaklarına başvurmayı ilke edinen şehid Mutahhari, şüphesiz kendi türünde önemli, belki de tek kitabı yazmış oldu. Adl-I İlahi'nin böylesine bakir ve önemli bir konuda bizlere geniş ufuklar açacağında hiç kuşku yok.
0
0
4
7
1

Kişi tarafından görüntülenmiştir.

Listelenen bu ürün satıcının sorumluluğundadır. Satın almadan önce satıcıyla irtibata geçmelisiniz.