0
Ara Detaylı Arama

ANNEM BATIYA GİDİN DEDİ- NİLGÜN CERRAHOĞLU

HEMEN AL

2,15 TL x 3 Taksit

6,00 TL6,00 TRY

Adet

- +

Satıştaki Adet

1
Hemen Al
Kalan Süre
Gün
0
0
Saat
0
0
Dk
0
0
Sn
0
0

Bu ürünü paylaş:

Mesela altı kişi, birisi İstanbul'dan gelmiş, anlatıyor: "Bir köprü var, aklınız durur." Tarif ediyor çocuk: "Burdan ortaya, düşünebiliyor musunuz? Suyun üzerinde duruyor" diyor. Televizyon yok o zaman. Var da bizim mahallede yok. Bizimki garip mahalle. İstanbul'dan gelen arkadaş, "Mis" sokağını anlatıyor sonra: "Bütün Diyarbakırlılar orda" diye. Caddeleri anlatıyor, camekanları, artistleri anlatıyor. Birisi diyor ki, "Yılmaz Güney'i gördüm. Çok büyük. Baba adam"...

Ben onaltı-onyedi yaşında ayrıldım Diyabakır'dan. Annem batıya gitmemizi istiyordu. Önce Mersin'e, sonra İstanbul'a gittim. O sırada müzik işlerinin peşine düşmüştüm. Gözüm başka şey görmüyordu. 
- Mahsun Kırmızıgül-
(Arka Kapak)

Bir desen bu. Yetmiş söyleşi üzerinden çıkan bir yolculuk; Bizi bize anlatan bir Türkiye fotoğrafı. 20. yüzyıl sonu, 21.yüzyıl başı bir Türkiye kesiti. Kendini sorgulayan, herşeye rağmen konuşan ve değişim ihtiyacını -gene herşeye rağmen- tüm gücüyle hisseden bir Türkiye mozaiği...

11 Eylül'ün ardından şimdi hangi yöne, hangi yeni değerlere savrulduğunu kestiremediğimiz dünya, buradan bizi nereye götürür? Bu soruyu doğrusu henüz ben de yanıtlayamıyorum. Ancak "Batıya Gidin!" komutunun böylesine yaygın ve içerden yaşandığı bir yerde rotanın kolay kolay geriye çevrilemeyeceğini düşünüyorum.
(Girişten)

Editörün Notu: Kitap, Nilgün Cerrahoğlu’nun Çetin Altan, Ara Güler, Atilla İlhan, Yaşar Kemal, Orhan Pamuk, Tarkan, Mahsun Kırmızıgül, Cem Yılmaz, Kemal Sunal gibi isimlerle yaptığı söyleşilerden oluşuyor.
   
Konu : Genel Konular/Söyleşi - Röportaj
Stok Kodu : 9789756827932
Boyut : 14.0x20.0
Basım Tarihi : 2002 - 504 SH
Kapak Türü : Ciltsiz
Kağıt Türü : 3. Hamur
Dili : Türkçe
0
0
4
8
5

Kişi tarafından görüntülenmiştir.

Listelenen bu ürün satıcının sorumluluğundadır. Satın almadan önce satıcıyla irtibata geçmelisiniz.