0
Ara Detaylı Arama

ARI SÜTÜ (ROYAL JELLY NASIL ELDE EDİLİR - M.NİHAT

HEMEN AL

107,65 TL x 3 Taksit

300,00 TL300,00 TRY

Adet

- +

Satıştaki Adet

1
Hemen Al
Kalan Süre
Gün
0
0
Saat
0
0
Dk
0
0
Sn
0
0

Bu ürünü paylaş:

Arı Sütü ( Royal Jelly ) Nasıl Elde Edilir ?
Arı Sütü ( Royal Jelly ) Nasıl Elde Edilir ? + Büyük Resim

M. Nihat İncekara

 

Bilim,

Tükendi

Yeryüzünde mevcut gıdalar arasında başta sayılan arı sütü, kullananları gençleştirmekte veya gençliklerini devam ettirmektedir.

Bu gün istihsali az olduğundan ancak mahdut kimselerin kullandığı arı sütünün, nasıl istihsal edileceğini herkesin kolayca anlayacağı şekilde resimlerle anlatmaya çalıştığım bu kitabım, arıcılarımıza gençlik ve bol kazanç temin edeceğini umarım. -M. Nihat İncekara (Önsözden)

Kayıt No #59528
Kategori Sahaf
Tür Bilim
Matbaa Adı İncelik Matbaası
Kaçıncı Baskı 1
Genel Özellikler 3. h., orijinal karton kapağında
Dil Türkçe
Cilt / Sayfa 62 s.
Boyutlar 14x20
Basım Yılı 1963
Basım Yeri İstanbul

Arı sütü sırlarla dolu! “Arı sütü” ruhun ve bedenin doğal sağlık kaynağı…

Dr. Aysun Çetin Erciyes Ünivrsitesi Tıp Fakültesi Biyakimya bölümünde arı sütü ile ilgili yapılan araştımalar hakkında bilgi verdi.

Arı sütü nedir? Arı sütü ile balın arasındaki fark nedir? Arı sütü nasıl elde edilir? Doğal çiçeklerden beslenen arıların sütü ile şekerle beslenen arıların sütü arasında fark var mıdır? Arı sütünün sırrı nedir?  Arı sütü nasıl kullanılır?  Arı sütü ile ilgili araştırmalardan elde edilen sonuçlar neler? Sizin arı sütü ile ilgili araştırmalarınızdan elde ettiğiniz sonuçlar neler? Arı sütü bağışıklık sistemini güçlendirir mi? Hastalıklara karşı koruyucu etkisi var mı? Hangi hastalıkları tedavide kullanılır?

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya ve Klinik Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Aysun Çetin iyilikgüzellik'in sorularını yanıtladı.     

Arı sütü nedir? 

Arı sütü, 5-15 günlük işçi arıların yutak üstü salgı bezlerinden salgıladıkları bir maddedir. 
Jel halinde akıcı kıvamda, kremsi-beyaz renktedir. Tadı ekşi ve kokusu keskin fenolik yapıdadır. Memeli hayvanların memesinde oluşan süt ile ilgisi olmadığı halde yavru beslenmesinde kullanılması ve süte benzeyen görünümü sebebiyle Türkçe'de süt olarak adlandırılmakta diğer dillerde ise kraliyete ait jel (İng: Royal jelly) olarak adlandırılmaktadır. Kraliçe arının besini olup, besin değeri son derece yüksektir. Tüm yaşamı boyunca arı sütü ile beslenen kraliçe arının ömrünün uzunluğuna da en önemli işarettir. Diğer arılar sadece 2 ay  yaşarken, kraliçe arının ömrü 6 yıldır.

Arı sütü ile balın arasındaki fark nedir?

Arının 2 çeşit ürünü vardır. Birincisi doğadan topladıkları, ikincisi ise arının bedeninden salgıladıkları ürünlerdir. Arı doğadan topladıklarıyla bal, polen ve propolis üretirken bedeninden de arısütü, mum ve arı zehiri üretir. Doğadan geldiği için bal ve polen iklimlere göre değişiklik gösterir ama arının salgıladığı ürünler tüm dünyada aynıdır ve çok yararlıdır. Arı sütü, arıların bize armağanı olan harika bir maddedir. Çok çeşitli alanlarda tedavide kullanılır.

Etken maddeleri nelerdir?

Arı sütü; yaklaşık yüzde66 oranında su, yüzde14,5 oranında  karbonhidrat, yüzde 4,5 oranında lipid, yüzde13 oranında aminoasit,  B grubu vitaminlerinin tümüne ek olarak A, D, C, E vitaminleri, biyolojik aktif maddeler, önemli bazı mineral maddeler ve bir miktar da tespit edilemeyen maddeler içerir. Ayrıca 10 temel(esansiyel)  amino asitten sekizini (metionin, lösin, lizin, valin, fenil-alanin, treonin, triptofan, izolösin), doğal hormon ve enzimleri içermektedir. Metabolizma için çok önemli olan panteik asit, asetilkolin, protein, bağışıklık sistemini güçlendiren bir yağ asidi olan 10-HDA, sepanin asit , hastalıkların iyileşme döneminden sonra sindirimi düzenlemek ve iştahı açmak için çok ideal olan oleik asit içerir.

Arı sütü nasıl elde edilir?

 Arı sütü, işçi arıların yutmaksızın çiğnedikleri, çiçek tozlarından yaptıkları ve başlarının üstündeki bir bezede sakladıkları özel bir madde ile karıştırdıkları maddedir. Bu kuvvetli protein gıdası bebek arıları (larvaları) ilk 2 günde, küçük bir arıya dönüştürür. Bu işlem gerçekleştikten sonra, işçi arılar arı sütü üretimini azaltırlar ve sadece mevcut kraliçe arı ve bir sonraki sefer kraliçe arı olarak seçilen prenses arı için üretime devam ederler. Hem kraliçe arı hem de prenses arı bu gıda ile beslenmeye devam eder. Teknik olarak arı sütü üretimi ana arı üretimine benzer olarak “Doolittle yöntemi” olarak adlandırılan “larva transferi yöntemi” ile yapılmaktadır. Çok miktarda larvadan az miktarda arı sütü elde edildiği için maliyetin yüksek olması dezavantajıdır.

Doğal çiçeklerden beslenen arıların sütü ile şekerle beslenen arıların sütü arasında fark var mıdır?

Tabii ki fark vardır. Arı sütü, 5-15 günlük işçi arıların yutak üstü salgı bezlerinden salgıladıkları ve çiçek tozlarından yaptıkları bir maddedir. Arı sütünün bileşiminde protein, vitamin, yağ asitleri vardır. Arı sütündeki proteinin sentezi için de polen şarttır. Arılar ise bu poleni ancak doğal çiçeklerden beslenerek alabilir.

0
0
1
4
2

Kişi tarafından görüntülenmiştir.

Listelenen bu ürün satıcının sorumluluğundadır. Satın almadan önce satıcıyla irtibata geçmelisiniz.