0
Ara Detaylı Arama

AYNA Cevat Fehmi Başkut İNKILAP - AKA YAYINLARI

HEMEN AL

4,31 TL x 3 Taksit

12,00 TL12,00 TRY

Adet

- +

Satıştaki Adet

1
Hemen Al
Kalan Süre
Gün
0
0
Saat
0
0
Dk
0
0
Sn
0
0

Bu ürünü paylaş:

2022 yılı ücretsiz kargo tarifesi 150 TL üzeridir.


YAYIN EVİ           :  İNKILAP-AKA YAY.
YAYIN TARİHİ     :  1972
SAYFA                  :  150 syf.
KONDİSYON      :  künyede isim yazılı,hafif sararma var.Gayet iyi.



CEVAT FEHMİ BAŞKUT ile ilgili görsel sonucu





1905'te Edirne'de doğdu. 15 Mart 1971'de İstanbul'da yaşamını yitirdi. Oyun yazarı ve gazeteci. Eyüp Rüşdiyesi ve İstanbul Sultanisi'nde (İstanbul Erkek Lisesi) öğrenim gördü. Kurtuluş Savaşı yıllarını Ankara'da geçirdi. TBMM Basımevi'nde düzeltmenlik yaptı. Meclis'te zabıt katibi olarak çalıştı. 1928-1963 arasında Vakit, Son Saat, Son Posta, Cumhuriyet gazetelerinde muhabirlik, yazarlık, yazıişleri müdürlüğü yaptı. İstanbul Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı görevinde bulundu.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. "Geceleri Bizi Kimler Bekliyor" adlı bir röportaj kitabı ve birkaç romandenemesi var.

İlk oyunu "Büyük Şehir" 1942-1943 sezonunda İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda sahnelendi ve büyük ilgi gördü. Bu ilgi üzerine çalışmalarını tiyatroda yoğunlaştırdı. Hemen her yıl yeni oyunlar yazdı. Türkiye'de Cumhuriyetten sonra ortaya çıkan değişimleri mizah unsurlarını kullanarak anlattığı oyunları yaygın bir ün kazandırdı. Biçim denemelerine de giriştiği oyunlarında bütün toplum katlarından ve her çevreden insanı tiplemeye çalıştı.

Dış ülkelerde oyunu sahnelenen ilk Türk yazarı unvanını aldı. 

Cevat Fehmi Başkut'un Eserleri

  • Büyük Şehir (1942)
  • Küçük Şehir (1946)
  • Koca Bebek (1947)
  • Paydos (1948)
  • Sana Rey Veriyorum (1951)
  • Kadıköy İskelesi'nde (1953)
  • Harput'ta Bir Amerikalı (1955)
  • Hacıyatmaz (1960)
  • Göç (1962)
  • Buzlar Çözülmeden (1964)
  • Emekli (1967)

Filmografisi (eser) 

  • Paydos - 2004
  • Deli Deli Küpeli - 1986
  • Paydos - 1968
  • Buzlar Çözülmeden - 1965
  • Paydos - 1954
  • Soygun - 1953

Ödülleri

  • 1948 İnönü Tiyatro Armağanı Küçük Şehir oyunu



0
0
0
2
5

Kişi tarafından görüntülenmiştir.

Listelenen bu ürün satıcının sorumluluğundadır. Satın almadan önce satıcıyla irtibata geçmelisiniz.