0
Ara Detaylı Arama

BİR FİLOZOFUN ÖZEL YAŞAMI - ZİYA GÖKALP ESMA OCAK

HEMEN AL

2,87 TL x 3 Taksit

8,00 TL8,00 TRY

Adet

- +

Satıştaki Adet

1
Hemen Al
Kalan Süre
Gün
0
0
Saat
0
0
Dk
0
0
Sn
0
0

Bu ürünü paylaş:

Elinizdeki kitap Ziya Gökalp'in özel yaşamına ışık tutuyor. Yazar Esma Ocak, her ne kadar Ziya Gökalp'in vefatından birkaç yıl sonra doğmuş olsa da, ünlü düşünür ve eylem adamının yakını omma ayrıcalığını taşıyor.

Ocak, aile çevresinde Ziya Gökalp hakkında anlatılanları yıllar boyunca kaydederek son derece değerli bir bilgi dağarcığı oluşturdu ve bunları yıllar sonra kaleme aldı. Aydınları halka gitmeye, onlara medeniyet götürmeye ve onlardan kendi kültürlerini öğrenmeye çağıran Ziya Gökalp, bu felsefesini özel yaşamına da yansıtıyor, yakınlarına ve akrabalarına, çevrelerinden Türk kültürünün ayrılmaz parçası olan masalları, fıkraları, bilmeceleri, öyküleri öğrenip yazarak kendisine getirme görevini veriyordu. 'Bir Filozofun Özel Yaşamı: Ziya Gökalp' kitabında birbirinden güzel hikâyeler, bilmeceler, masallar bulacak, ayrıca Kaşgarlı Mahmut'un Divanü Lûgat-it-Türk adlı eserinin bulunuş öyküsünü okuyacaksınız.

İşte Ziya Gökalp'in özel yaşamından bir kesit:

Bir gün, kızının elişi dersine yardımcı olma görevi, karısı hasta yatağında yattığı için, Ziya Gökalp'e kalır. Ödev olarak kanaviçe işlenecektir. Baba-kız birlikte evdeki bohçaları karıştırır, bir patiska bulur ve üstüne "Yaşasın özgürlük, adalet, eşitlik," ifadesini yazarlar. (Arka kapaktan)

Stok Kodu
:
303068474
Boyut
:
14x20
Sayfa Sayısı
:
159 s.
Basım Yeri
:
İstanbul
Baskı
:
1
Basım Tarihi
:
2006
Resimleyen
:
Karton Kapak
Kapak Türü
:
Karton Kapak
Kağıt Türü
:
3. Hamur
Dili
:
Türkçe
0
0
4
5
5

Kişi tarafından görüntülenmiştir.

Listelenen bu ürün satıcının sorumluluğundadır. Satın almadan önce satıcıyla irtibata geçmelisiniz.