0
Ara Detaylı Arama

DİN KENT VE CEMAAT ALİ BULAÇ

HEMEN AL

2,51 TL x 3 Taksit

7,00 TL7,00 TRY

Adet

- +

Satıştaki Adet

1
Hemen Al
Kalan Süre
Gün
0
0
Saat
0
0
Dk
0
0
Sn
0
0

Bu ürünü paylaş:

Din Kent ve Cemaat 
Fethullah Gülen Örneği
Din Kent ve Cemaat & Fethullah Gülen Örneği, Ali Bulaç



Dostlarınızla paylaşmak için tıklayın





Ali Bulaç 

UFUK KİTAPLARI 

Farklı ilim disiplinleri açısından Gülen Hareketi araştırmaları devam ediyor. Fethullah Gülen üzerinde yapılan alan çalışmaları okuyucudan oldukça ilgi gördü. Bu çerçevede yayınlanan kitaplar üst üste baskılar yaptı.

Daha önce bu seride yayınlanan felsefefıkıhhadis alanlarındaki çalışmalara şimdi de bir yenisi ekleniyor: Sosyoloji ilmi. Sosyal bilimler içinde önemli bir yere sahip olan sosyolojinin verileri ışığında bu konuda söylenecek daha çok şeyin olduğu görülüyor.

Gelişimini Türkiye’nin bağrından yapmış, yerel ölçekte başlayıp ancak artık küresel bir görünüm kazanan sivil ve sosyal bir oluşumun en çok da sosyologların ilgisini çekmesi boşuna değildir.

Aynı zamanda bir sosyolog olan Ali Bulaç’ın konuya ilgi duyması da bundandır. “Din, Kent ve Cemaat” dikkate alınması gereken kaynak bir eser. Çünkü kitap önemli tezler ileri sürüyor: Meselâ 1950’lerden itibaren köyden kente doğru kitlesel göçlerin başlaması, Türkiye’yi hem bir değişime hem de büyük bir dönüşüme uğratmış ve kent artık yeni bir görünüm kazanmıştır. Kentin yeniden yorumlanması ve bu yeni duruma “Fethullah Gülen Örneği”nin uygulanması bir tez olarak ortaya konmaktadır. Bir başka tez ise aydın ile ulema arasındaki belirgin özellikler üzerine inşa ediliyor. Kitapta başka tezler de var. Ancak şunu söylemek mümkün; yapılan analizler, sosyolojik tespitler şimdiye kadar söylenenlerden farklı, yeni ve kendi içinde bir orjinaliteye sahip.

Eseri özgün kılan hususlardan biri ortaya koyduğu tezler ve tesbitlerse bir diğer neden de yazarın kimliğiyle ilişkili.

Ali Bulaç, tanınan ve önemli okur kitlesine sahip bir gazeteci. Ancak o yalın bir gazeteci de değildir. Dini ilimlere vakıf, ilahiyat eğitiminden geçmiş ve bununla yetinmeyerek sosyoloji okumuş önemli bir aydın ve entelektüeldir. Yani “zül’cenaheyn”dir, hem İslâmî ilimler hem de sosyoloji okumuştur. Dünyayı ve özellikle İslam dünyasını yakından takip ediyor olması ve bu konularda imâl-î fikr etmesi de bir artı değerdir.

Dolayısıyla Gülen’in öncelikle bir din adamı, adıyla anılan hareketin ise doğrudan sosyolojinin ilgi alanına giriyor olması bu kitabın yazarını önemli kılan hususlardan biridir. Çünkü Müslüman bir din adamının küresel ölçekli etkisinin nedenlerini analiz edebilecek en iyi donanıma sahip olanlardan biridir.

Özetle, uzun süredir bu kitap üzerinde çalışan yazar, özellikle son bir yıl yoğun mesaisini bu kitaba teksif etti. Ortaya özgün ve emek mahsulü bir kitap çıktı. SİTE:www.kitapyurdu.com


   %22    indirimli
 
Liste Fiyatı: 8,00  TL. Kitapyurdu Fiyatı: 6,24  TL.
Tedarik süresi SATIŞ YOK(TÜKENMİŞ) Kazanacağınız puan: 12
 
Yayın Yılı: 2008
Kitap Kağıdı
344 sayfa
13,5x21 cm
Karton Kapak
ISBN:9756065587
Dili: TÜRKÇE
Bu üründen 274 adet satılmıştır.
 
İLGİLİ KONULAR:
İslam > Günümüz İslam Düşüncesi 
0
0
4
0
5

Kişi tarafından görüntülenmiştir.

Listelenen bu ürün satıcının sorumluluğundadır. Satın almadan önce satıcıyla irtibata geçmelisiniz.