0
Ara Detaylı Arama

ECELİN BEKLEDİĞİ YERDEYİZ- RIZA KUŞCAN

HEMEN AL

3,23 TL x 3 Taksit

9,00 TL9,00 TRY

Adet

- +

Satıştaki Adet

1
Hemen Al
Kalan Süre
Gün
0
0
Saat
0
0
Dk
0
0
Sn
0
0

Bu ürünü paylaş:

Bülent Ecevit ve Meclis'e türbanıyla gelen Merve Kavakçı arasındaki gerilim roman oldu..

DSP'nin merhum Genel Başkanı eski Başbakan Bülent Ecevit'in, Meclis'e türbanıyla gelen FP eski Milletvekili Merve Kavakçı'ya yönelik tarihe geçen sert çıkışı, Rıza Kuşcan adlı yazar tarafından romana uyarlandı. 'Ecelin Beklediği Yerdeyiz' adlı romanda, Ecevit'in FP İstanbul Milletvekili Merve Kavakçı'yı kastederek Meclis Başkanı'na hitaben söylediği, 'Lütfen bu hanıma haddini bildiriniz' sözüne de yer verildi. 

Kuşcan'in kitabındaki olay, Meclis yerine İmam Hatip Lisesi'nde geçiyor. Kuşcan, Ecevit'i 'Lisesi Müdürü Bülent Bey', Merve Kavakçı'yı 'Türbanlı Öğrenci Merve', Nazlı Ilıcak'ı da 'Merve'nin yakın arkadaşı Nazlı' karakterleriyle tasvir etti. 

İHL MÜDÜRÜ BÜLENT BEY 

Romanda İmam Hatip Lisesi Müdürü Bülent Bey, sınıfa türbanıyla giren Merve'yi 'Şu hanıma haddini bildirin' diye azarlıyor. Bu gelişme üzerine Merve de, en yakın arkadaşı Nazlı ile birlikte ağlayarak sınıftan dışarı çıkıyor. 

'Ecelin Beklediği Yerdeyiz' adlı romanda son gelişme ise şöyle özetleniyor: 'Bülent Bey, sert sözlerle Merve'yi azarlayarak onu arkadaşlarının arasında fena bir şekilde mahcup duruma düşürmüştü. Bülent Bey'in, başörtülü kız öğrencilere kızarak okulu tatil etmesi hiç anlaşılır bir şey değildi. Gün ortasında sınıftan dışarıya çıkarılan öğrenciler yine bir süre protesto yürüyüşü yaptılar. Yine kimileri evlerine dağıldılar, bazıları da polisler tarafından Emniyet'e götürüldüler.' 

DSP'Lİ MERT TEPKİ GÖSTERDİ 

Yazdığı kitabı TBMM'deki 550 milletvekiline postayla gönderen Rıza Kuşcan, 'Kültür Hizmeti' olarak lanse ettiği roman için milletvekillerinden 15 lira istedi ve hesap numarasını verdi. TBMM'deki bazı vekiller Kuşcan'ın hesap numarası belirterek istediği parayı gönderdi. 

Romanın son bölümünde yer alan uyarlamayı fark eden DSP İstanbul Milletvekili Hüseyin Mert ise kitabı iade etme kararı aldı. Romanda Ecevit'in İmam Hatip Lisesi müdürü olarak tasvir edilmesine sert tepki gösteren DSP'li Mert, bu tepkisini romanın yazarı Rıza Kuşcan'a da mektup göndererek bildirme kararı aldı. 

HAYATA YAZARAK TUTUNDU 

RIZA Kuşcan, 28 yıl önce geçirdiği iş kazası sonucunda belden aşağısı felç oldu. Kaza yüzünden yatalak duruma düşen Kuşcan'ın böbrekleri de iki yıl önce iflas etti. Tüm ihtiyaçlarını annesinin yardımıyla karşılayan, haftanın üç günü diyaliz makinesine bağlanan Kuşcan, karşılaştığı tüm zorluklara inat hayata sıkı sıkıya tutundu. Engelli olduğu 28 yıl boyunca 4 kitap, 4 tiyatro oyunu yazdı, geliştirdiği 2 projenin patentini aldı. Şu sıralar yazdığı roman üzerinde çalışan Kuşcan, 'Bir insan devletine, milletine faydalı olmayı amaçlıyorsa her ne şartta yaşarsa yaşasın, bu amacına ulaşır. Ben engelliyim, evimden dışarı çıkamıyorum. Ama evimin içinde kafamın çalışmasına engel yok' dedi. 
0
0
3
6
8

Kişi tarafından görüntülenmiştir.

Listelenen bu ürün satıcının sorumluluğundadır. Satın almadan önce satıcıyla irtibata geçmelisiniz.