0
Ara Detaylı Arama

EŞCİNSEL DAHİLER THOMAS COWAN

HEMEN AL

2,83 TL x 3 Taksit

7,90 TL7,90 TRY

Adet

- +

Satıştaki Adet

1
Hemen Al
Kalan Süre
Gün
0
0
Saat
0
0
Dk
0
0
Sn
0
0

Bu ürünü paylaş:

Heteroseksüel egemenlik koşullarında eşcinsel tercihler yapan ve bunu yaşayıp savunan kişiler ayrıksı olmanın bedellerini de öderler. Onların varlıkları hep tehdit altındadır. Eşsiz yetenekleriyle harikalar yaratarak bu tehdidi savuşturanların yaşantıları da eserleri kadar ilgiye değer.

Dünyamızı zenginleştiren 40 eşcinsel dahinin yaşam hikayelerinden oluşan bu kitapta, eşcinsel tercihlerin ifade bulduğu yaşantılardan çarpıcı kesitler yanında, yaşantıların geçtiği tarihsel anların, mekanların ve ortamların canlı, akıcı ve güçlü bir birikime dayanan anlatımlarını bulacaksınız. 

Platon'dan Wittgenstein'a, Sappho'dan Virginia Woolf'a, Büyük İskender'den Keynes'e uzanan kişisel bir tarih de denebilir buna. Hem de felsefe, askerlik, şiir, roman, resim, heykel, sinema, tiyatro, müzik ve eleştiri sanatlarını da içine alan bir tarih.

Yenilikler ve devrimler, ne türden olursa olsun bir egemenliğe karşı verilen savaşla ortaya çıkmışlardır. Özgürlük değişir, genişler. Ama zaten tarih dediğimiz şey onların eylemlerinden oluşmaz mı?
(Arka Kapak)
Stok Kodu
9789757350262
Boyut
14.0x20.0
Sayfa Sayısı
290
Basım Yeri
İstanbul
Çeviren
Kaan Yazıcıoğlu
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
3. Hamur
Dili
Türkçe
0
0
4
5
3

Kişi tarafından görüntülenmiştir.

Listelenen bu ürün satıcının sorumluluğundadır. Satın almadan önce satıcıyla irtibata geçmelisiniz.