0
Ara Detaylı Arama

GÜNEY AFRİKA'DA OSMANLILAR Ahmet Uçar

HEMEN AL

34,09 TL x 3 Taksit

95,00 TL95,00 TRY

Adet

- +

Satıştaki Adet

1
Hemen Al
Kalan Süre
Gün
0
0
Saat
0
0
Dk
0
0
Sn
0
0

Bu ürünü paylaş:

YAYIN EVİ           :   TEZ YAY.
YAYIN TARİHİ     :   2000
SAYFA                     :   417+resim syf.13,5x21 cm
KONDİSYON      :    yeni gibi



Eserimiz, Güney Afrika Müslümanlarının eğitim-öğretim ve dînî meselelerini yerinde görmek ve onlara rehberlik yapmak üzere 1863'te onların isteği üzerine Cape Town'a gönderilen Ebubekir Efendi'nin, eşinin, oğullarının ve talebelerinin faaliyetleri yanında, onların da tesiri ile bölge Müslümanlarının -hususiyle de Dârul Hilâfe olduğu için- İstanbul ile olan münasebetlerini, bütün bu faaliyet ve münasebetler sırasında yaşanan problemleri ve fedakarlıkları anlatmaktadır.
Bu çalışma yapılırken; Ebubekir Efendi ailesine ait arşivler ile birlikte, Başbakanlık Osmanlı Arşivi'nde 20'den fazla fondan 200'e yakın vesika incelenmiştir. Ayrıca çok sayıda Türkçe ve İngilizce süreli yayın gözden geçirilmiş, meselenin daha iyi tetkiki için birçok kitap ve makaleye de müracaat edilmiştir.
Ebubekir Efendi ve ailesi, Ahmed Atâullah ve Hişam Nimetullah Efendilerin faaliyetleri, ilk Türk başkonsolos Mehmed Remzi Efendi'nin çileli hayatı, Güney Afrika ile olan ticari münasebetlerimiz, Güney Afrika'da İslamiyet'in yayılması ve yerleşmesi mevzularında yepyeni bilgiler bu kitapta sizleri bekliyor.



0
0
0
2
2

Kişi tarafından görüntülenmiştir.

Listelenen bu ürün satıcının sorumluluğundadır. Satın almadan önce satıcıyla irtibata geçmelisiniz.