0
Ara Detaylı Arama

İLKÇAĞDAN CUMHURİYETE CANİK

HEMEN AL

3,19 TL x 3 Taksit

8,90 TL8,90 TRY

Adet

- +

Satıştaki Adet

1
Hemen Al
Kalan Süre
Gün
0
0
Saat
0
0
Dk
0
0
Sn
0
0

Bu ürünü paylaş:

Canik Belediyesi, Samsun tarihine ışık tutacak bir eseri kent kültürüne kazandırmaya hazırlanıyor.

Canik'in İlk Çağ'dan Cumhuriyet'in ilanına kadar olan dönemini ve o dönem içerisindeki başlıca özelliklerini konu alan "İlkçağdan Cumhuriyet'e Canik" adlı eser cuma akşamı Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenecek gala ile Samsun kamuoyuna tanıtılacak.

Prof. Dr. Cevdet Yılmaz'ın editörlüğünde, altı akademisyenin bir araya gelip hazırladığı ve Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in desteği ile belediye tarafından telif, basım, yayım ve dağıtımı üstlenilen "İlkçağdan Cumhuriyet'e Canik" adlı eser, Samsun'un Canik ilçesinin İlk Çağ'dan Cumhuriyet'in ilanına kadar olan dönemini kapsayan tarihsel geçmişi üzerinde duruyor. Dev eser, o dönem içerisinde Canik ve başlıca özellikleri hakkında bilgi veriyor. Yedi bölümden oluşan kitap yazarları tarafından daha önce herhangi bir yerde yayınlanmazken, bütünüyle orijinal çalışmalardan meydana gelmesi yönüyle dikkat çekmekte.

GENÇ: “SAKLI HAZİNEMİZİ ORTAYA ÇIKARDIK”

Canik'in tarihi köklerini araştırmak ve Canik'in tarihini yazmanın heyecan verici bir çalışma olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Osman Genç, "Bir bölgenin kültürü; o coğrafyadaki tüm yaşanmışlıkların oluşturduğu bir birikimdir. Yıllar yılı oluşan bu kültür bölge insanını anlamak için bir hazine niteliğindedir. Çok değerli akademisyenlerin aylarca süren yorucu çalışmaları sonucunda saklı kalan kültür hazinemizi 'İlkçağdan Cumhuriyet'e Canik' adlı eser ile ortaya çıkardık. Bu eserin kent kültürüne önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

"CANİK SANCAĞI GERÇEK BİR TARİHTİR”

"İlkçağdan Cumhuriyet'e Canik" adlı kitabı cuma günü okuyucuyla buluşturacaklarını söyleyen Başkan Genç, "Cuma akşamı Canik Kültür Merkezi'nde saat 19.00'da düzenleyeceğimiz gala ile kitabımızın tanıtımını yapacağız. Önemli bir kültür hizmeti olan bu eserle geçmişini bilen, geleceğe ise kendini güvenle hazırlayan bireylerin yetiştirilmesini amaçlıyoruz. 'İlkçağdan Cumhuriyet'e Canik' kitabında çok önemli bilgiler ve anekdotlar bulunuyor. Bunlar mutlaka bilinmeli. Çok duygulandıran hatıralar var. Canik Sancağı gerçek bir tarihtir ve öne çıkarılmalıdır. Bu eser şehrimizin tarihi ve mistik dokusunu yeniden canlandıracaktır. Kent kültürüne çok önemli bir katkı sağlayacak olan bu eserin hazırlanmasında emeği geçen tüm değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.                                                                                                     CANİK BELEDİYESİ KÜLTÜR YAYINLARI  LÜKS CİLT  SAMSUN 2002 278 SAHİFE

0
0
4
2
6

Kişi tarafından görüntülenmiştir.

Listelenen bu ürün satıcının sorumluluğundadır. Satın almadan önce satıcıyla irtibata geçmelisiniz.