0
Ara Detaylı Arama

LAİKLİK DEVRİNİ KAPAMIŞTIR İSMAİL KAZDAL

HEMEN AL

21,35 TL x 3 Taksit

59,50 TL59,50 TRY

Adet

- +

Satıştaki Adet

1
Hemen Al
Kalan Süre
Gün
0
0
Saat
0
0
Dk
0
0
Sn
0
0

Bu ürünü paylaş:

LAİKLİK DEVRİNİ KAPAMIŞTIR
Yazarı: İSMAİL KAZDAL
Çeviren:
Hazırlayan:

Yayınevi: İHYA YAYINLARI
Yayın Yeri: İSTANBUL
ISBN NO:
Yayın Yılı:

Dili: Türkçe
Özellikler: www.nadirkitap.com
Cildi: Karton Kapaklı
Durum: İkinci El
Kondisyon: Temiz Kondisyon(Temiz)


Açıklama:-116 SAYFA
1983 yılında yazmış ve İhya Yayınlarında neşretmiş olduğum “LAİKLİK DEVRİNİ KAPATMIŞTIR” adlı kitabda, özetle şunları söylemiştim:
Tanımı yapılan laikliğin pratiği asla yoktur. Çünkü bireyin hiçbir karar sahibi olmaması savına dayanmaktadır laiklik. Düşünerek ulaşılan bir kararı, yani inancı olamayan insan tipi üzerine bina edilmiş gibi görünmektedir Laiklik. Hâlbuki ise, kendi kararları olamayan bireyler, silik, sıradan ve tarihin objesi olamayan, kimliksiz, kişiliksiz tiplerdir. Ve de bütün cafcaflı iddialara rağmen, bu tipler, siyasi, sosyal ve iktisadi hayatı etkileyemezler ve düşünülen seçimli demokrasiye vücut veremezler. İşte, laik olan tipler kısaca bunlardır. Yani, kararı inancı olmayan boş tiplerdir laikler.
Ancak kendi kararı ve inancı olan tipler kişilik sahibidirler ve sadece bu tipler hayatı etkiler ve manalı hale getirirler. Onun için bu tipler laik olamaz. Yani, inancı ayrı, yaşamı ayrı bir hayat yaşayamazlar. İsteseler de istemeseler de, inançlarını nerede ve hangi makamda olurlarsa olsunlar, oraya taşırlar. Yani, kendi karar ve inançlarının topluma mal olmasını isterler. İnanmanın, kendi kararlarına saygı duymanın olmazsa olmazıdır bu durum.
İşte, kısaca, böyle olduğu için kişinin laik olması fıtraten mümkün değildir. Mümkündür diyenler, şahsiyeti ve özkimliği reddeden yalancılardır sadece.
0
0
1
1
9

Kişi tarafından görüntülenmiştir.

Listelenen bu ürün satıcının sorumluluğundadır. Satın almadan önce satıcıyla irtibata geçmelisiniz.