0
Ara Detaylı Arama

PEKİN'DEN MEKTUP PEARL S. BUCK

HEMEN AL

2,51 TL x 3 Taksit

7,00 TL7,00 TRY

Adet

- +

Satıştaki Adet

1
Hemen Al
Kalan Süre
Gün
0
0
Saat
0
0
Dk
0
0
Sn
0
0

Bu ürünü paylaş:

Adı:
Pekin'den Mektuplar
Yazar:
Baskı tarihi:
1958
Sayfa sayısı:
182
Format:
Karton kapak
ISBN:
---
Kitabın türü:
Çeviri:
İbrahim Hoyi
Dil:
Türkçe
Ülke:
Türkiye
Yayınevi:
Remzi Kitapevi

Pearl S. Buck'tan, farklı kültür, farklı ırk ve farklı ülkelerden iki insanın evlenmesi sonucunda ortaya çıkabilecek durumların analiz edildiği harika bir kitap.

Kitapta yazar , biri sevgisiz mecburiyetten yapılmış, diğeri ise sevgi bağıyla birbirine bağlanmış insanlar tarafından yapılmış iki evlilik üzerinden olayları bize anlatıyor. Evliliklerin ortak yönü ise farklı ülkelerden kişiler tarafından yapılmış olması.

Tabii ki yazarın bir Amerikalı olarak hayatının büyük bir bölümünün Çin'de geçtiğini düşünürsek, anlattığı evliliklerin Çinli ve Amerikalılar arasında olması gayet doğaldır.

Çin'de yaşayan ve Amerikalı bir baba ile Çinli bir annenin oğlu olan kocasını, çok severek evlenip bu ülkeye yerleşen, orada kocası ve oğluyla mutlu bir hayat sürerken , çıkan iç savaş sonucunda hem Çin'den hem de kocasından ayrılarak memleketi Amerika'ya dönüp orada oğluyla birlikte yaşamını sürdürmek zorunda kalan Amerikalı bir kadının verdiği yaşam mücadelesi anlatılıyor.

Farklı kültürel yapıda da olsalar birbirini çok seven iki insan ve ayrı yaşamak zorunda kaldıkları hayatları. Ve bu duruma gelmelerine sebep olan olayların başlangıçtan itibaren bir muhasebesi. Ve tabii ki karakterlerin her birinin ayrı ayrı verdikleri mücadele. Ayrıca hem birbirleriyle hem de çevreleriyle olan ilişkileri. Bütün bunlar yazarın kendine has uslubuyla basit, sade ve akıcı bir şekilde, biraz da duygusallık katılarak bize aktarılıyor.

Beni en çok etkileyen bölüm ise kitabın son parağrafı oldu diyebilirim. Yazar öyle bir son parağraf yazmış ki, tek kelimeyle muhteşem. Yaklaşık yarım sayfayı kaplayan bu son parağraf, bence kitabın en önemli, en duygusal, en dramatik bölümü. Düşünün kitabı okuyup bitiriyorsunuz , zaten yeteri kadar duygusal ve dramatize haldesiniz. Tam bu sırada neredeyse isyan niteliğinde bir son parağraf geliyor ve yazar kitap boyunca anlatmak istediklerini buraya sığdırıyor ve sizi darmadağın ediyor. Bu duyguyu ancak okuduğunuzda anlayabilirsiniz.
0
0
1
7
5

Kişi tarafından görüntülenmiştir.

Listelenen bu ürün satıcının sorumluluğundadır. Satın almadan önce satıcıyla irtibata geçmelisiniz.