0
Ara Detaylı Arama

TARİHİ KONYA MAHALLELERİ TAKIM 1DEN 38E KADAR / 36

HEMEN AL

89,71 TL x 3 Taksit

250,00 TL250,00 TRY

Adet

- +

Satıştaki Adet

1
Hemen Al
Kalan Süre
Gün
0
0
Saat
0
0
Dk
0
0
Sn
0
0

Bu ürünü paylaş:

29 ve 31 kitapçık eksik
ilk 5 kitap açıklaması
Konya Mahalleleri/1, 2, 3, 4, 5
Kitabın adı: Konya Mahalleleri/1, 2, 3, 4, 5
Yazarı: Mehmet Ali Uz
Basım evi: Konya Büyükşehir Belediyesi
Basıldığı tarih ve yer: Ekim-2015/Konya
Kaçıncı baskı olduğu:1.Baskı
Türü: Araştırma- İnceleme
Kitabın fiziksel özellikleri: Üzerinde tarihi eserlerin fotoğrafları yer almış; mavi, yeşil, turuncu renklerde 5 ayrı kitapçık. Birinci kitapçık 55+3, ikinci kitapçık 39+3, üçüncü kitapçık 47+3, dördüncü kitapçık 48+2, beşinci kitapçık ise 58 sayfadır. Kitapçıklar tarihi eserlerin fotoğraflarıyla zenginleştirilmiştir.
Dil ve Üslup: Kitabın dili Türkçedir. Üslubu ise sade ve akıcıdır. Gereksiz Arapça ve Farsça tamlamalara yer verilmemiştir. Herkesin rahatlıkla okuyup anlayabileceği bir üslupla yazılmıştır.
Kitabın muhteviyatı:
Yazar Mehmet Ali Uz, uzun yıllar mesaisini Konya mahalleleri üzerine sarf etmiştir. Konya'nın kültürüne, mirasına sahip çıkacak, tarihine ve diline bağlı nesiller yetişmesini isteyen yazar, Konya kabristanları, Konya mahalleleri, Konya da bulunan Selçuklu, Osmanlı tarihi eserleri; çarşıları, mektepleri, Pazar yerlerini, çeşmeleri, hanlarını yazarak Türk kültürüne hizmet etmeyi amaçlamıştır. Bu meyanda bu kitapçıklardaki yazılar da daha önce yazarın ele aldığı, araştırdığı, çeşitli dergi ve gazetelerde yayınladığı yazıların kitapçık olarak vücut bulmuş halidir.
1.Kitapçık: ABDÜLAZİZ mahallesidir. Mahallede bulunan önemli tarihi binalar: Dursunoğlu(Tahir Paşa) Camii, Abdülaziz mescidi, Abdülmümin Mescidi, Hoca Hasan mescidi, Sahip Ata mescidi ve Türbesi (Tahir ile Zöhre), Nasuhbey Camii, Kesikbaş Türbesi, Amberreis Camii, Feritpaşa Çeşmesi, Dursunoğlu Medresesi, Nasuhbey Darülhuffazı, Konya (Gazi) Lisesi, Zafer Çeşmesi, Ziraat Abidesi v.s.
2.Kitapçık: DEVLE mahallesidir. Önemli tarihi binaları: Ali Efendi Muallimhanesi, Küçükdaire (Gilistralı) Medresesi, Mahkeme binası, Saraçzade hanı, Helvacızade konağı…
3.Kitapçık: KALECİK mahallesidir. Tarihi eserler Fethiye ve Karahafız, Yağmuroğlu medreseleri, Altınçeşme Mektebi, Hacı Selman Darülhffazı ve Darülhadisi, Hacı Hasan camii; Ulvi Sultan Kalecik, Vefa Hatun Mescidileri ve Türbesi; Kürkçüler, Müstevfi Hamamı, PTT ve Ziraat bankası bu mahallede yer alan önemli tarihi eserlerdendir.
4.Kitapçık: ŞEYH SADREDDİN mahallesidir. Bu mahallede yer alan tarihi eserlerden bazıları: Şeyh Sadreddin konevi Cami ve türbesi, Turgut oğlu türbesi, Amber Reis Camii, Atatürk anıtı, Augustus Oteli, Kadı Hürremşah ve Hatice sultan Zaviyeleri…
5.Kitapçık: ŞEMS mahallesidir. Kazanlı, Süleymaniye, Ebubekir Sami paşa, Ziyaiye, Ataiye, Kadızade ve Ataiye Medreseleri bulunmakta olup bunlardan bir kısmı zamanımıza kadar gelememiştir. Şerafeddin Camii, Şems Türbesi, Gazi Mustafa Kemal Paşa İlkokulu, Emir İshak bey Türbesi, İbrahim Bey İmareti gibi bazı tarihi eserler de günümüze kadar gelebilmiştir.
Konya kültürüne âşık kişilerin bu kitapları okuyup bilgi sahibi olmaları kaçınılmaz bir fırsattır.
0
0
3
5
6

Kişi tarafından görüntülenmiştir.

Listelenen bu ürün satıcının sorumluluğundadır. Satın almadan önce satıcıyla irtibata geçmelisiniz.