0
Ara Detaylı Arama

YARALI DAĞLAR YAHYA AKENGİN

HEMEN AL

2,48 TL x 3 Taksit

6,90 TL6,90 TRY

Adet

- +

Satıştaki Adet

1
Hemen Al
Kalan Süre
Gün
0
0
Saat
0
0
Dk
0
0
Sn
0
0

Bu ürünü paylaş:

134 sahife
Yahya Akengin, şairlik, tiyatro yazarlığı ve romancılığı ile edebiyat sahasında haklı bir şöhrete ulaşmıştır. Yaralı Dağlar, yazarın ikinci romanıdır. Roman, Şeref Bey’in iç dünyasında kurmaya çalıştığı kulübesinde gelişir.
Ana hatlarıyla konu:
Yeni emekli olmuş Şeref Bey, para ve şöhret düşkünü karısından uzaklaşmak için, valizini alarak evinden ayrılır. Kendisine yön olarak seçtiği köyü, baraj suları altında kalmıştır. Buna rağmen köyüne gider. Bir sandal tutarak, köyünün bulunduğu saha üzerinde gezinir. Bu gezinti sırasında geriye dönüşler yaparak gençlik yıllarından epizotlar verir.
Köyde tutunamayacağını anlayan Şeref Bey, çaresiz olarak, tekrar şehre dönmek mecburiyetinde kalır. Ancak, şehrin insanı bunaltan keşmekeşine girmemek için, şehrin uzağında bir yere, bir kulübe yaparak oraya yerleşir. Bir gazetecinin Şeref Bey’in bu mütevazı kulübesini ziyaret etmesi ve bu durumu, gazetesinde haber yapmasıyla işler birden değişir. Gazetede çıkan haber üzerine herkes buraya akın etmeye başlar.
Şeref Bey’in gençliğinde âşık olduğu ve bir türlü onunla birlikte olamadığı sevgilisi bile, bu haberden sonra Şeref Bey’i görmeye gelir. Hatta onu pısırıklıkla suçlayan karısı, kocasını öve öve göklere çıkarır. Daha doğrusu menfaat kokusu alan dost, düşman ayrımı yapmadan, Şeref Bey’in etrafını sarar. Aslında bu durum Şeref Bey’in işine yaramıştır. O da kendince bu durumdan yararlanmaya çalışmıştır.
Roman, "şehirden kaçıp kurtulmaya çalışsak bile, şehirleşmenin getirdiği sorunlardan kurtulmak imkânsızdır" ana fikri üzerine bina edilmiştir. Bir başka söyleyişle, insan ne kadar kendine ait bir dünya kurup orada yaşamaya gayret etse bile, bu dünyasına er geç birileri müdahale edecek ve bundan kaçması mümkün olmayacaktır.
0
0
1
1
5

Kişi tarafından görüntülenmiştir.

Listelenen bu ürün satıcının sorumluluğundadır. Satın almadan önce satıcıyla irtibata geçmelisiniz.