0
Ara Detaylı Arama

YAŞATAN AŞK (ŞAİRLER ANTOLOJİSİ) RİFAT KAYA

HEMEN AL

1,79 TL x 3 Taksit

5,00 TL5,00 TRY

Adet

- +

Satıştaki Adet

1
Hemen Al
Kalan Süre
Gün
0
0
Saat
0
0
Dk
0
0
Sn
0
0

Bu ürünü paylaş:

Rifat KAYA’NIN  “YAŞATAN AŞK”
                 Adı ile hazırladığı 
“ŞAİRLAR ANSİKLOPEDİSİ” çıktı.
                       Abdullah Çağrı ELGÜN
RİFAT KAYA’NIN HAYATI HAKKINDA
RİFAT KAYA 
01.09.1954 tarihinde Şanlı Urfa’nın Viranşehir ilçesinde doğdu. Aslen Mardin Kabala beldesindendir. Urfa Meslek Yüksek Okulu İşletme Sevk idare ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur.
Emekli olup iki çocuk babasıdır. Ankara da ikamet etmektedir.
ŞİİRLERİNİN ŞİMDİYE KADAR YAYINLANMIŞ OLDUĞU ANTOLOJİ KİTAPLARI

1-KARANLIĞA DÜŞEN AY SEÇKİLERİ............................... 
(Gündüz Kitap Evi Yayınları) .....BASKI YILI:...............2007 

2-SOLAN GÜLÜMÜN MATEMİ VAR...................................... 
(Ön-Of Önder Ofset Ltd. Şti.VAN) .BASKI YILI:.........2007 

3-ANKARA'DAN GÖNÜL ESİNTİLERİ................................... 
(K Yayınları) ....................BASIM YILI:...............OCAK.2008 

4-ŞİİR DEFTERİ......................................................................... 
(Gündüz Kitap Evi Yayınları) .....BASIM YILI:...............2008 

5-TOKATLI ŞAİRLER ŞİİR ANTOLOJİSİ.................................. 
(Özen Ofset-TOKAT) ..................BASIM YILI...............2008 
(Tokat Telekom bastırıp yayınladı.) 

6-TURUNCU ANTOLOJİ............................................................. 
(Malcan Ajans....Doğa ofset) .......BASIM YILI.............2008 
(Engelli arkadaşlarımız adına basıldı.) 

7-TÜRK ŞAİRLERİ ŞİİR ANTOLOJİSİ 5.CİLT........................... 
(Gündüz Kitap evi yayınladı) .........................Haziran 2008 

8-SEVDA VE HASRET ŞİİRLERİ ANTOLOJİSİ....................... 
(Gündüz Kitap evi yayınları) ...................................Ocak2009 

9-SİVASLI ŞAİRLER ANTOLOJİSİ-GÜLDESTE......................
 (Geliri Sivas İşitme Engelliler derneğine kalmıştır)
(Es-Form Ofset-sivas) ...........................................şubat2009 

10-VADİDEN ESİNTİLER-II-........................................................ 
(TŞOF Plaka Matbaacılık Tic.San.AŞ............Ankara2009 
ADINA BASILAN KİTAPLAR.
11-AHSEN.................................................................................... 
(Malcan Ajans yayınladı) .............................Basım Yılı.....2008 

12-YAŞATAN AŞK-Şairler antolojisi(ENGELLİLER İÇİN) ....... 
(Kırkayak Matbaacılık Ltd. Şti....Basım Yılı...Mart/2010..........
Bazı dergilerde şiirleri yayınlanmıştır.
ANSİKLOPEDİK KİTAP HAKKINDA
Eser, Kırkayak Matbaası LTD. ŞTK. Tarafından İSBN: 978 9944 0539 07, Mart, 2010.ANKARA’da yayın hayatına giriyor.
Kapak dizgi ve baskı olarak dikkat çeken eser büyük boy ve hacimli bir eser olarak karşımıza çıkmaktadır.
“ÖMÜR HAYAT, HÜDA’NIN KADİR KIYMETİNİ BİL,
YARATTIĞI EVRENİN GÖNLÜNE OL EHL İ DİL.”
Kitaba emekli Öğretmen Vedat BENLİ’nin önsöz yazdığı bir yazı  “Sevgi” ile giriliyor. Öğretmen Vedat BENLİ bu önsözünde: “Sevmek, sevgi, seven insan’ın” bakışıyla kitaba yaklaşan Vedat Öğretmen, Karacoğlan, Dadaloğlu, Erzurumlu Emrah, Aşık Veysel, ... gibi     Ansiklopedide, ismi olup şiir ülkesine katkılarda bulunan ŞİİR SULTANLARINA seslenerek: “İYİ Kİ VARSINIZ...” diyerek iltifat etmektedir.
Okuyanlara bu güzellikleri bu güzel duyguları tattırmaları, insanları bir nebze de olsa kendi duygularından alıp başka diyarlara, ufuklara taşımaları sebebiyle minnettarlığını belirterek teşekkürlerini iletiyor. Şiirlerinin devamını, sabırsızlıkla beklediğini belirtiyor.
Sayfa beşte ise Turhan TAŞAN’ın sunuş yazısıyla karşılaşıyoruz. TAŞAN aşkın varlığının kişiye yaşama sevinci kattığını bu sebeple kitaba bu ismi verenleri tebrik ediyor. Aşka tutulan kişinin ne olursa olsun bütün engelleri aşabileceğini bu tutkunun insanı yeni ufuklara taşıyabileceğini bütün zorlukları bu aşk ile yenebileceğinden bahsederek Ansiklopedide geçen şairlere minnettarlıklarını belirtiyor.
“İşitme engelli kardeşlerimizin hayatlarına renk katmayı amaçlayan “YAŞATAN AŞK” isimli Antolojide yer alan tüm şairlerimizi gönülden kutluyorum. İlhamları bol ve daim olsun. Ortaya çıkaracağınız bu eserin amacına ulaşmasını diliyorum.” Diyerek, iyi dileklerini ileterek, bu satırları okuyan herkese ömür boyu sağlık ve mutluluk dileklerini sunar.  
Kitabın dokuzuncu sayfasında, Sincan İşitme Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı, İrfan AŞIKOĞLU’nun yazısına yer veriliyor.
 
ANSİKLOPEDİDE YER ALAN ŞAİRLER:
Abdullah RAMAZAN, Ahmet ACAR, Ali ÖZEN, Azimet IŞIK, Belkız GÜNAYDIN, Berat Bahure ANTEPLİOĞLU,Canan KORKMAZ, Canan KUMSAR, Çetin KABAK, Çiğdem KILINÇ, Deniz KESTİM, Dilşare GÜNGÖR, Erdal SÖYLEMEZ, Erdal TAŞKÖPRÜ, Erkan ACAR, Ertuğrul ÇİTİL, Faruk CİVELEK, Fatime ALTUNTAŞ, Fatma KALKAN, Ferah ÇETİN, Ferudun İNCE, Gökhan Yılmaz ERDEM, Gönül Ersin GÜRSU, Gülay ABU, Gülay SIKILMAZ ERÇİN, GÜLER TURAN, GÜLSÜM GÜLSÜN, HALİM AKIN, HASAN GEÇAY, HASAN OĞMEN, HASİBE KAYA, HASİBE FİSKECİ, HAYRUNİSA AŞKIN, HİKMET YURDAER, HÜSEYİN ZARAR, HÜSEYİN ZENGİN, İBRAHİM HALİL AKIN, İSA TEKİN, İSMAİL ALTINTAŞ, İSMAİL TUNÇEL,İSMİHAN ERDUĞMUŞ, KEMAL ÖZDEMİR, KÜÇÜK ALİ YILDIRIM, MEHMET KINDAP, MEHMET SABRİ KILIÇ, MEHMET SARI, MELİHA DEVECİ, METİN TUNÇEL, MİTHAT KARATAŞ, MURAT AVCU, ŞUGUL, MUSTAFA ŞADİ, MÜJGAN AKYÜZ, NADİR ÇİTİL, NAİME KOÇ ÖZEREN, NECLA ÖZKAN, NİHAL ATALİK, NURİ GÖKGÖZ, NURSEVİM AKSOY, NURTEN AKTAŞ, ÖMER ÖZYURT, RİFAT KAYA, SAFFET KURAMAZ, SERAP ŞEN, SEVİLAY ÇARTIK, SEVİM ASLANAP, SULTAN TÜMEN, ŞENSES US, ŞEVKİ KAYATURAN, TAYFUN BULUT, TAYFUR IŞIKOĞLU, VEHBİYE ÖZTÜRK KATALAY, YERSEL, YUSUF KORKMAZ, YÜKSEL AKÇUM, ZERRİN TAYFUR” gibi şairlerin hayatlarına ve eserlerine  yer veriliyor.
 
Kitabın ilk sayfası “GİRİŞ BÖLÜMÜ” de Emekli Edebiyat Öğretmeni Vedat BENLİ’nin bir yazısı yer alıyor:
 
“Seven her insana hayat tatlı ve güzeldir. Bu mutluluğa dönüşünce, paylaşmak başka insanlar olarak heves ve heyecanlarda buluşmak bir başka güzeldir. Şair boşuna dememiş;
“Bir bakış bir bakışa neler neler anlatır. Bir bakış bir aşığı senelerce ağlatır.” Kimimiz konuşarak duygularımızı anlatır dertlerimizi ve kederlerimizi paylaşırız. Şairlerimiz ise gönül pınarlarındaki biriken duyguları şiirlerin mısralarında bir sebil gibi etrafındaki insanlara sunarlar. Bu mısralar sevinç yüklüdür, hasret yüklüdür, elem ve keder yüklüdür. En önemlisi ise; Karacaoğlan gibi gurbet gezdirir, Aşık Veysel gibi “Uzun İnce Bir Yolda” bizleri duygu alemine sürüklerler. Bizlere bu güzel duyguları tattıran şiir ülkesinin sultanlarına teşekkür ediyoruz. İyi ki; varlarmış. Eğer bunlar olmasaydı, Yunus’un “Dertli Dolap” gibi başımızı taştan taşa vururduk. Saf, temiz, akıcı ve tatlı bir dille duygularını bizlerle paylaştıkları için teşekkür ediyor, şiirlerinin devamını sabırsızlıkla bekliyorum.”
 
Kitapta bu başlıktan sonra kitap hakkında bilgiler veren, “AŞK” tarif ederek ne olması gerektiği ve insana kazandırdığı heyecan, ivme ile, içinde bir parça aşk taşıyanların aşamayacakları hiçbir engelin bulunmadığından bahseden İstanbul, 23 Ocak 2010 / Cumartesi yazılan TURHAN TAŞAN’ın “Yaşatan Aşk” isimli  bir yazısı yer alıyor:
“Satırlarıma başlarken önce bu ismi bulanları tebrik etmek istiyorum. Çünkü yaşama sevincini bize veren aşktır. Aşk kavramını beğendiğimiz, sevdiğimiz her varlık için kullanabiliriz. Bu öyle bir tutkudur ki, insan bir şeye âşık olmaya görsün. O uğurda yapamayacağı hiçbir fedakârlık yoktur. İnsan işine de âşık olur, eşine de âşık olur. Aşk bir ümittir, bir heyecandır, sevgidir. Başarmanın, ulaşmanın, kavuşmanın, yaşamanın kendisidir. Hal böyle olunca da, hiçbir ümitsizliğe kapılmadan hayat yolumuzu tamamlamaya çalışmalıyız.
İşitme Engelli vatandaşlarımızın hayatlarına renk katmayı amaçlayan “YAŞATAN AŞK” isimli Antolojide yer alan tüm şairlerimizi gönülden kutluyorum. İlhamları bol ve daim olsun. Ortaya çıkartacağınız bu eserin amacına ulaşmasını diliyorum.
İşitme Engelli kardeşlerimiz, arkadaşlarımız, dostlarımız üzülmesinler. Onlar gönül sesiyle bizlerden daha fazlasını duymaktadırlar. En azından bizim işiterek kahrolduğumuz bazı çirkinlikleri duymadıkları için de kendilerini şanslı olarak görmelidirler. Teknoloji o kadar gelişti ki, bakarsınız çok yakın bir gelecekte, işitme engeli diye bir sorun da kalmayabilir.
Bu vesile ile bu satırları okuyan herkese ömür boyu sağlık ve mutluluklar diliyorum.”
Saygılarımla.”
0
0
4
4
1

Kişi tarafından görüntülenmiştir.

Listelenen bu ürün satıcının sorumluluğundadır. Satın almadan önce satıcıyla irtibata geçmelisiniz.