0
Ara Detaylı Arama

YENİ ŞARLATANLAR 11 EYLÜL SONRASININ KOMPLO TEORİL

HEMEN AL

1,79 TL x 3 Taksit

5,00 TL5,00 TRY

Adet

- +

Satıştaki Adet

1
Hemen Al
Kalan Süre
Gün
0
0
Saat
0
0
Dk
0
0
Sn
0
0

Bu ürünü paylaş:

Thierry Meyssan'ın 11 Eylül saldırılarını Amerikan Hükümeti'ne yükleyen kitabının başarısı sadece bir başlangıçtı. Dört yıl sonra bu tutanak kendini kabul ettirmişti bile: Komplo Teorisi akıllara yerleşti; terörizm, uluslararası gerilimler Bush'un tekrar seçilmesiyle de sesini iyice güçlendirdi. Dünyanın fethini hedefleyen derin bir teorinin varlığına inananların sayısı gittikçe artmaya başladı. Bu fantezilerin arkasında, öncelikle hızla doğmakta olan bir Amerikan karşıtlığı ve antisemitizm şekilleniyor. Siyon Liderlerinin Protokolleri'nden Washington'dakilerinkine kadar komplo efsanesi geri dönüyor.

Ama Antoine Vitkine'in araştırması bununla sınırlı kalmıyor. Komplo teorisi el değiştirdi. Bir zamanlar aşırı sağın tekelinde olan, şimdi aşırı soldan bir kesimi kendine çekiyor, Arap dünyasında internet üzerinden kazanç sağlayarak başarılı oluyor ve daha da ilginci, Haber Kuklaları (Guignols de L'info)'ndan Thierry Ardisson'a kadar, tabii Michael Moore'u da unutmamak gerek, göz önündeki medyatik kişiler, tanınmış gazeteciler halkı bu konuda bilgilendiriyorlar Çünkü, komplo teorisi kendini iyi satıyor. Bu paranoyak havanın ardında söz konusu olan ise, Demokrasi.

Vitkine, kitabında; kimi popüler paranoya ve komplo teorilerini inceleyip üzerlerine tartışırken, bir yandan da yeni komplo teorileri üretiyor. Kitap inceleme ve araştırmalara dayanarak aklı başında bir şekilde bu teorileri masaya yatırıyor. Bu tür teorilerin sakıncalarına ve yaklaşmakta olan başka tehditlere dikkat çekiyor.

Bu kitap, komplo teorilerinin anti-tezi olarak nitelendirilebilecek oldukça nitelikli bir çalışma.

"Gerçek bir araştırmanın ürünü, mükemmel bir çalışma..." -Le Monde

Stok Kodu
:
9789752541061
Boyut
:
14x21
Sayfa Sayısı
:
176 s.
Basım Yeri
:
İstanbul
Baskı
:
1
Basım Tarihi
:
2005
Çeviren
:
Zeren Akyar
Kapak Türü
:
Karton
Kağıt Türü
:
3. Hamur
Dili
:
Türkçe
 
67040    Antoine Vitkine    Yeni Şarlatanlar: 11 Eylül Sonrasının Komplo Teorileri     Neden Kitap        #smrgÇEVİRİ   
0
0
4
4
1

Kişi tarafından görüntülenmiştir.

Listelenen bu ürün satıcının sorumluluğundadır. Satın almadan önce satıcıyla irtibata geçmelisiniz.