0
Ara Detaylı Arama

ALIÇ AĞACININ ALTINDA Aİ Mİ

HEMEN AL

57,06 TL x 3 Taksit

159,00 TL159,00 TRY

Adet

- +

Satıştaki Adet

1
Hemen Al
Kalan Süre
Gün
0
0
Saat
0
0
Dk
0
0
Sn
0
0

Bu ürünü paylaş:

440 SAHİFE 

Yıl 1974... Henüz bir lise öğrencisi olan Jingqui’nin babası eski bir toprak sahibi olduğundan işçilikle terbiye edilmek üzere sürgüne, ağabeyi de taşraya çalışmaya gönderilmiştir. Aile ‘kötü sınıfsal geçmişi’ nedeniyle baskı altındadır ve öğretmen olan annesi ve küçük kız kardeşi ile birlikte zor bir yaşam sürdürmektedirler.

Jingqui, Kültür Devrimi sırasında bir proje için seçilerek taşraya gönderilir. Zeki, hevesli ve meraklı bir kız olan Jingqui burada, orduda önemli bir konuma sahip bir generalin oğlu olan ve ‘Üçüncü Amca’ adıyla tanınan Jianxin ile karşılaşır.

***

“Alıç Ağacının Altında” Çin’in ortak hafızasında önemli yeri olan bir hikâye. Bu kitapta, politik mücadeleler yerine; bu mücadelelerin insan ilişkilerini derinden etkilediği duygusal yoğunluğun olduğu bir aşk hikâyesini okuyacaksınız. Kültür Devrimi’nin son dönemlerinde geçen bu hikâyede, o dönem politikalarının özel hayata ve duygulara kadar nasıl uzandığını göreceksiniz.

Çinli eleştirmenlerce, ‘Aşk hikâyelerinin en safı ve temizi’ olarak nitelendirilen bu eserin merkezinde aşırı politikaların mahvedici etkisi karşısında bireyin ve toplumun masumiyetini göreceksiniz. Büyük kıtlık döneminde güce karşı masum bir başkaldırı olan bu basit ve saf aşkın hikâyesi kalbinizde derin izler bırakacak.

Yüreğinize işleyen, rahatsız edici derecede hüzünlü bir hikâye olarak; engellenen masum ve yasak bir aşkın, politik ve tarihsel yorumların önüne nasıl geçebileceğini gözlerinizin önüne seriyor.
0
0
1
5
7

Kişi tarafından görüntülenmiştir.

Listelenen bu ürün satıcının sorumluluğundadır. Satın almadan önce satıcıyla irtibata geçmelisiniz.