0
Ara Detaylı Arama

İSLAM ÜLKELERİ ARASINDA EKONOMİK VE SOSYAL İŞBİRLİ

HEMEN AL

3,91 TL x 3 Taksit

10,90 TL10,90 TRY

Adet

- +

Satıştaki Adet

1
Hemen Al
Kalan Süre
Gün
0
0
Saat
0
0
Dk
0
0
Sn
0
0

Bu ürünü paylaş:

furkan yayın  176 sahife 1983 basım
İslâm ülkeleri, Avrupa’da, Arnavutluk, Bosna-Hersek ve Makedonya ile beraber daha ziyade Asya ve Afrika coğrafyasına yayılmışlardır. İslâm ülkelerinin 57 tanesi İslâm İşbirliği Teşkilâtı üyesi olan bağımsız devlettir.
 
İslâm ülkeleri, ılımlı bölgelerden tropikal bölgelere kadar değişen iklim kuşaklarına, üç kıta üzerinde yayılmış durumdadırlar. Coğrafi konumları gibi siyasi yapıları da çeşitli farklılıklar arz etmektedir.(1) Dünya nüfusunun, yaklaşık olarak iki milyarı Müslümanlardan oluşmaktadır.
 
İslâm ülkeleri (halkı Müslüman ülkeler) şunlardır:(2)
 
Afrika’da: Cezayir, Çad, Dahomi(Benin), Etiyopya (Etyopya), Fas, Fildişi Kıyısı, Gabon, Gambiyo, Gine, Jibuti, Kamerun, Komor, Libya, Madagaskar, Mali, Moritanya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Senegal, Nijer, Nijerya, Mozambik, Sierra Leone, Şişles, Somali, Sudan, Tanzanya, Togo, Tunus, Uganda, Yukarı Volta. (Toplam 30 ülke).
 
Asya’da: Afganistan, Bahreyn, Bangladeş, Birleşik Arap Emirlikleri, Buruni, Endonezya, Filistin, Irak, İran, Katar, Kuzey Kıbrıs Türk Devleti, Kuveyt, Lübnan, Malezya, Makao, Maldin, Pakistan, Suriye, Suudi Arabistan, Timor, Umman, Ürdün, Yemen Arap Cumhuriyeti, Yemen Halk Cumhuriyeti. (Toplam 24 ülke).
 
Avrupa’da: Arnavutluk, Bosna-Hersek, Makedonya. (Toplam 3 ülke)
 
Asya-Afrika kıtaları arasında Mısır, Asya-Avrupa kıtaları arasında da Türkiye yer almaktadır.
 
Rusya’nın ve Yugoslavya’nın dağılmaları ile bağımsızlığına kavuşan Orta Asya Türk Cumhuriyetleri; Azerbaycan, Türkistan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Kırım, Nahçivan, Çeçenistan, Keşmir gibi İslâm ülkeleri de hesaba dahil edilince, İslâm dünyasının coğrafyası genişlerken, siyasi ve ekonomik gücü de artmaktadır. Ancak bugün gözlenen tek eksiklik; Müslümanların, siyasi, ekonomik ve kültürel bütünleşmelerini sağlayamamalarıdır.
 
(1) Kureyşi, Abdurrahman, İslâm Ülkeleri Arasında Ekonomik ve Sosyal İşbirliği, Furkan Yayınları, İstanbul, 1983, sh: 31
0
0
3
4
6

Kişi tarafından görüntülenmiştir.

Listelenen bu ürün satıcının sorumluluğundadır. Satın almadan önce satıcıyla irtibata geçmelisiniz.