0
Ara Detaylı Arama

SEVDA GİBİ BİR GİZLİ EMEL METİN SAVAŞ

HEMEN AL

12,56 TL x 3 Taksit

35,00 TL35,00 TRY

Adet

- +

Satıştaki Adet

1
Hemen Al
Kalan Süre
Gün
0
0
Saat
0
0
Dk
0
0
Sn
0
0

Bu ürünü paylaş:

Sevda Gibi Bir Gizli Emel Kitap Açıklaması

Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bülteninden)

 

“Ruh Adam romanını çalışırken Carl Gustav Jung’dan Franz Kafka’ya, Hilmi Ziya Ülken’den Henri Bergson’a, Mihail Bahtin’den Mircea Eliade’ye kadar farklı tecrübelere giriştim ve Selim Pusat’la beraber Nihal Atsız’ı da anlayıp kavramaya gayret ettim. Kâh kantarın topuzunu kaçırdım kâh Ruh Adam romanını çok değişik boyutlara çekmeye cesaret ettim. Bütün bunları yaparken de başvurduğum kaynakları olabildiğince sınırlı tutmaya çabaladım.”

 

 

 

 
 
Puanlamalar
5 Yıldız   %100
4 Yıldız   %0
3 Yıldız   %0
2 Yıldız   %0
1 Yıldız   %0
Sen de bu ürün hakkındaki fikirlerini paylaş!
Yorum Yap
 

22.08.2019

SEVDA GİBİ BİR GİZLİ EMEL

Eser çözümlemesini birçok örnekle bağdaştırarak okuyucuya muntazam bir dille açıklama gayretinde bulunmuş. Yazarımızın da dile getirdiği gibi çözümleme ve yorumları yanlış bulanlar hatta birtakım sert tepki gösterenler olabilir. Ama Ruh Adam gerçekten zorlu bir romandır ve çözümleme gayretinde yanlışa düşmemek imkansızdır. Buna karşılık olarak Atsız’ın, Milli Değerler ve Gençlik serisinden Turancılık bölümündeki Sosyal Yüzsüzlük başlıklı sözleri, Atsız’ı putlaştırma eğilimi sergilemek ve Atsız’ın eserlerini kutsal metinlermişcesine göklere çıkarmak  herkesten önce Atsız ‘ın yerdiği davranışlardır. İşte o sözler; “Bir milletin dertlerini açık yürek ve iyi niyetle konuşmak varken , eksikleri ve yanlışları yurtseverlik duyguları içinde tenkid etmek dururken her konuyu, her çareyi yalnız kendi bilirmiş gibi tavır takınıp da kendisi gibi düşünmeyenlere hınçla, kinle saldıran, iftira atan o türedi yok mu, işte vatan haini, millet düşmanı tipinin müşahhas örneği odur.”Sözün kısası, Ruh Adam okuyan herkesin bu eseri okumasını tavsiye ederim.

22.08.2019

SEVDA GİBİ BİR GİZLİ EMEL

Hüseyin Nihâl Atsız’ın “Ruh Adam” adlı eseri üzerine çözümlemeler yapan bu eser hakkında birkaç cümle yorum yapacağım. Öncelikle Türk Edebiyatının en derinlikli anlatılanlarından biri olan, milletimizin varoluş kodlarını içeren, herkesin kendinden bir parça bulacağı Ruh Adam hayranı ve keyiften birkaç kez okumuş biri olarak Metin hocamın eseri şiddetle ilgimi çekmekteydi. Sevda Gibi Bir Gizli Emel’i ise Ruh Adam’a ve Atsız’ın ruhî tarafına bir nebze daha yaklaşmak ve anlamak için başladım. Kesinlikle beklentinizi karşılayacak bir eser olduğu görüşündeyim. Yer yer dünya edebiyatından, yer yer günlük hayattan ve hatta yer yer Kur’an-ı Kerim’den yaptığı alıntılar ile sadece Ruh Adam üzerine değil, genel olarak psikanaliz, ruhsal çözümleme ve mitolojik karşılaştırma yapma yetimin arttığını düşünüyorum.

 
x

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu u

0
0
2
5
8

Kişi tarafından görüntülenmiştir.

Listelenen bu ürün satıcının sorumluluğundadır. Satın almadan önce satıcıyla irtibata geçmelisiniz.