0
Ara Detaylı Arama

SUÇSUZLAR - SACCO İLE VANZETTİ Howard Fast

HEMEN AL

9,69 TL x 3 Taksit

27,00 TL27,00 TRY

Adet

- +

Satıştaki Adet

1
Hemen Al
Kalan Süre
Gün
0
0
Saat
0
0
Dk
0
0
Sn
0
0

Bu ürünü paylaş:

YAYIN EVİ          :   PAYEL YAY.
YAYIN TARİHİ    :   1975
SAYFA                 :   245
KONDİSYON        :   kapakta hafif solma ve kenarlarda hafif sararma dışında çok iyi.


ANKARA SANAT TİYATROSU

 

 

Yazan: Howard FAST
Türkçesi: Seçkin Selvi CILIZOĞLU
Yöneten: Rutkay AZİZ
Kurgulayan: Sermet ÇAĞAN

Oynayanlar

Vanzetti: Cezmi BASKIN
Sacco: Hakan AKIN
Rosa: Sükun GÜNER
1. Polis: Koray ERGUN
2. Polis: Umut UĞUR
Komiser: Yaşar AKIN
Katzman: Mehmet ULAY
1. Görevli: Özgür OZAN
2. Görevli: İlker GÜRESUN
Yargıç Thayer: Erol DEMİRÖZ
Moore: Ali GÜL
Louise Pelser: Yonca AKÖZER
Mary Splaine: Serpin SÜKAN
Michel Levangie: İsmail BOZKURT
Cesaroni Rossi: Nurhan ÖZENEN
İş Adamı: Doğan BERK
Jüri Başkanı: Altay ÖZBEK
Celestino Mederidos: Ali ERKAZAN
Vanzetti’nin Kız Kardeşi: Lale ÖZAN

Sacco, Vanzetti ve Howard Fast

Nicola Sacco, İtalya’da doğdu. 17 yaşındayken ABD’ye göç etti. Milgord kentindeki ayakkabı fabrikasında işçi olarak çalışmaya başladı. Kendisi gibi bir İtalyan göçmeni olan Bartolomeo Vanzetti’yle tanıştı. Vanzetti’nin görüşlerinden etkilenerek toplumsal fikirler edindi. Mayıs 1917’de Vanzetti’yle birlikte South Braintree’deki bir ayakkabı fabrikası veznedarını ve koruma görevlisini öldürmek ve soygun yapmak suçlarından tutuklandılar.  Sacco ile Vanzetti’nin 14 Temmuz 1921’de Dedham’da yapılan duruşmalarında cinayetten ve hırsızlıktan suçlu bulunmaları üzerin, sosyalist ve radikal görüşleri gruplar savcı J.W. Thaver’in önyargılı olduğunu ve jürinin Sacco ile Vanzetti’yi kanıtlara dayanmaksızın radikal görüşleri savundukları ve göçmen oldukları için suçlu bulduğunu öne sürerek kararı protesto ettiler. Çeşitli siyasi eğilimlere sahip kişilerin oluşturduğu, Sacco ile Vanizetti davası siyasi ve ideolojik bir mücadeleye dönüştü.

Sacco ile Vanzetti’nin 6 yıl süren tutuklulukları boyunca kararın değiştirilmesi için her türlü yasal ve siyasi yol denendi. 1925’de Calestino Medairos adlı bir mahkûm cinayetlerin Manelli gangsterleri adıyla bilinen kendi çetesince işlendiğini öne sürdü. Ancak Medairosun açıklamalarına ve davayla ilgili çelişkili kanıtlara karşın savcı Thaver yeni bir dava başlatmayı onaylamadı. 9 Nisan 1927’de yüksek mahkemenin kararı onaylamasıyla karar kesinleşti ve Sacco ile Vanzetti elektrikli sandalyede idam edildiler. Ölümleri ABD’de ve Avrupa da büyük tepkiler uyandırdı. Çeşitli kitle gösterileri düzenlendi. Bu dava Amerikan toplumunda adaletsizlik ve hoşgörüsüzlük konusunun tartışılmasını doğrulaştırdı. ABD’li aydınların toplumsal sorunlarla ilgilenmelerde önemli bir rol oynadı.

Howard Fast 1914 de NewYork’ta doğdu. Ailesi yoksuldu. Çin, Burma ve Hindistan’da Esquire ve Coronet dergileri için savaş muhabirliği yaptı. 1947’de yaralı İspanyol Cumhuriyetçileri için açılmasına önayak olduğu bir hastane ile ilgili olarak Amerikan aleyhtarı etkinlikler için komite tarafından sorguya çekildi. İşbirliğinde bulunmadığından hapse atıldı. 1952’de hapisten çıktıktan sonra kendi yayınevini kurdu. Aynı yıl Amerikan İşçi Partisinden milletvekili adayı oldu. 1957- 1967 arasında senaryolar yazdı. 1954’de Stalin barış ödülünü kazandı. Ülkesinde de birçok ödül kazandı. Ülkesinde de birçok ödül aldı.

İlk romanını 18 yaşındayken yayınlayan Howard Fast, toplam 42 roman bir o kadar da öykü ve oyun yazarak 1940’ların Amerikan edebiyatında toplumcu eğitimin en önde gelen yazarı olmuştur. Romanlarının çoğunda Amerikan edebiyatında toplumcu eğilimin en önde gelen yazarı olmuştur. Romanlarının çoğunda Amerikan tarihini sınıf bilinci açısından işledi. Tarihi gelişmedeki demokratikleşme eğilimini ön plana çıkardı. Bir yandan sıradan insanların özlemlerini dile getirirken bir yandan da hareketin önder kadrosunun sorunlarını ele aldı. Kızılderili ve Zenci gibi azınlıkların var olma mücadelesini yansıttı.




KİTAP GÖNDERİLERİ PTT KARGO İLE YAPILMAKTADIR
0
0
0
5
2

Kişi tarafından görüntülenmiştir.

Listelenen bu ürün satıcının sorumluluğundadır. Satın almadan önce satıcıyla irtibata geçmelisiniz.