0
Ara Detaylı Arama

BİR MELEK OLMAK LALE BAHTİYAR

HEMEN AL

2,51 TL x 3 Taksit

7,00 TL7,00 TRY

Adet

- +

Satıştaki Adet

1
Hemen Al
Kalan Süre
Gün
0
0
Saat
0
0
Dk
0
0
Sn
0
0

Bu ürünü paylaş:

Bu kitap Nakşibendi tarikatından rasgele seçilen yedi sufi kadınla, yönlendirici olmayan "Sufizm hayatınızı nasıl değiştirdi?" sorusu çerçevesinde yapılan söyleşilerden oluşmaktadır. Onların verdiği cevaplar teybe kaydedilmiş, çözülmüş ve sonra da 18. yüzyıl sufi evliyası olan Şah Veliyyullah'ın, Kutsal Bilgi diye çevrilen Eltaf-ul Kuds adlı kitabında bahsettiği psikolojiyle kıyaslanmıştır.

Şah Veliyyullah bu çalışmasında geleneksel psikolojiyi açıklamaktadır. Bu metnin tezi, belli bir disiplini uygulayan insanların başka bir disiplinin değil de yalnızca o disiplinin kriteriyle kıyaslanabileceği, ancak bu surette doğru psikolojik bir yargıya varılabileceğidir. Başka bir deyişle Freud, Jung veya Skinner'in psikoloji anlayışına göre sufi kadınların psikolojik profilini çizmek, burada anlatılan kadınların yaşadıklarıyla uyuşmayacaktır. Zira bu kadınlara göre seküler dünya görüşü değer ve anlamdan yoksundur. Burada kullanılan metot özgündür, söz konusu kadınlar da öyle.

Üç ciltlik God's Will Be Done serisi ile Geleneksel psikolojinin en önemli yapıtlarından birini ortaya koyan Lale Bahtiyar bu eseriyle okuyucuya tasavvufi pratiğin sonuçlarına dair bir demet sunuyor.
(Arka Kapak)
Stok Kodu
:
-123333
Boyut
:
13.0x20.0
Sayfa Sayısı
:
89
Basım Tarihi
:
Ekim 2002
Çeviren
:
Orhan Düz
Kapak Türü
:
Ciltsiz
Kağıt Türü
:
2. Hamur
Dili
:
Türkçe
 
Bir Melek Olmak Amerikalı Sufi Kadınlar    Lale Bahtiyar    Orhan Düz        Gelenek Yayınları       
0
0
3
8
6

Kişi tarafından görüntülenmiştir.

Listelenen bu ürün satıcının sorumluluğundadır. Satın almadan önce satıcıyla irtibata geçmelisiniz.