0
Ara Detaylı Arama

FEDERICO SANCHEZ'İN ÖZYAŞAMÖYKÜSÜ Jorge Semprun

HEMEN AL

16,15 TL x 3 Taksit

45,00 TL45,00 TRY

Adet

- +

Satıştaki Adet

1
Hemen Al
Kalan Süre
Gün
0
0
Saat
0
0
Dk
0
0
Sn
0
0

Bu ürünü paylaş:

YAYIN EVİ           :   İLETİŞİM
YAYIN TARİHİ     :   2003
SAYFA                :    356 syf.13x19,5 cm
KONDİSYON      :    ilk künye sayfasının üst köşesinde 2x6 cm lik parça kesip çıkarılmış.Yeni gibi







Jorge Semprun, Federico Sanchez adı altında, komünist partinin bir militanı olarak uzunca bir süre geçirdi. Bu kitap Semprun’un hayatının bu dönemini merkeze koyarak, Komünist Parti ideolojisini ve yaşam tarzını anlatırken; anlatı boyunca parti içinde, başından geçenleri, doğruları ve yanlışlarıyla, geriye dönüşlerle anımsayan Semprun, okurlara kendi özyaşam öyküsünü sunuyor.
Sánchez, Bohemya krallarının eski şatosundaki salonun duvarları arasında “Parti dışında ve partiye karşı haklı olmaktansa, partiyle birlikte, parti içinde yanılmak evlâdır” cümlesinin yankılandığını zanneden. İspanyol Komünist Partisi’nin iki merkez komite üyesi eğer nedamet getirmezlerse partiden uzaklaştırılacaklarını öğrenmek üzere diğer yoldaşların ve efsanevî Büyük Şef’in huzurundadır. İki üyeden Federico Sánchez “ihanete uğramış inançlarla, sınıfa değil klana özgü bir dayanışmanın kesin ve yabancılaştırıcı buyruklarına bir ceset gibi itaat ederek geçirilmiş bunca yıl” gerçekten ne hissettiğini sormak istediği La Pasionaria’nın gözlerine bakarak, parti içindeki geçmişini hafızasında tazelemeye koyulur. Bu hatırlama ya da aktif unutma sırasında nasıl bir militan olduğunu, merkez komite üyeliğine gelişini sorgular; iç savaş sonrası İspanya’nın tarihini, ihaneti, İKP’nin gayrıresmî tarihinin bir dönemini, kendini feda etmeye hazır militanları ve reelpolitiğe sığınmış yöneticileri, sadece Stalin değil binlerce Stalincik üreten totaliter bir sosyalizm anlayışını büyük bir edebiyatçının kalemiyle hesaplaşmaya çağırır. Elbette kendi vicdanıyla da hesaplaşmayı ihmal etmeden... 

Jorge Semprún’un gerçek hayatının bir dönemine, yani yasa dışı Federico Sánchez olduğu döneme ait hatıraları, sadece bir özyaşamöyküsü değil, aynı zamanda dünyayı ve sosyalizmi yalnızca Parti’nin doğrularından ve çeşitli buyruklardan ibaret zanneden “makinelere” karşı edebî bir meydan okuyuştur.






KİTAP GÖNDERİLERİ PTT KARGO İLE YAPILMAKTADIR
0
0
0
1
8

Kişi tarafından görüntülenmiştir.

Listelenen bu ürün satıcının sorumluluğundadır. Satın almadan önce satıcıyla irtibata geçmelisiniz.