0
Ara Detaylı Arama

GERÇEK LİBERALİZM NEDİR - COŞKUN CAN AKTAN

HEMEN AL

2,15 TL x 3 Taksit

6,00 TL6,00 TRY

Adet

- +

Satıştaki Adet

1
Hemen Al
Kalan Süre
Gün
0
0
Saat
0
0
Dk
0
0
Sn
0
0

Bu ürünü paylaş:

Gerçek Liberalizm Nedir ?
Gerçek Liberalizm Nedir ? + Büyük Resim

Coşkun Can Aktan

T Yayınları

Politika / Siyaset,

Tükendi
LİBERALİZM NEDİR? Liberal sosyal düzenin temel ilkeleri nelerdir? Liberalizm bir iktisadi ve siyasi düşünce akımı olarak ne zaman ve nasıl ortaya çıkmıştır? İlk liberal düşünürler kimlerdir? Laissez-faire liberalizmi ne demektir? Klasik liberalizmin kurucusu olan Adam Smith'in fikirleri nelerdir? Liberalizmin özgürlük anlayışı nedir? Liberalizmin bireyci anarşizmden farklılıkları nelerdir? Liberalizm iyi, kapitalizm kötü müdür? Liberalizm, anarko-kapitalizmden hangi noktalarda ayrılır? Libertarianizm liberalizmden farklı olarak nasıl bir devlet anlayışını savunur? Liberalizm ile muhafazakarlık arasındaki temel farklılıklar ve benzerlikler nelerdir? Liberalizm olmadan demokrasi olur mu? Liberal Demokrasi niçin "Sosyal Demokrasi"nin alternatifidir? Liberalizmin savunduğu "sınırlı devlet" mi yoksa "minimal devlet" midir? Liberalizm, orman kanunlarının geçerli olduğu, güçlülerin güçsüzleri ezdiği, kapkaççılık ve köşe dönücülüğün hakim olduğu bir düzen midir? Liberalizm, "vahşi kapitalizm"mi demektir? Liberalizmin ekonomik düzen modeli olan piyasa ekonomisinin ahlaki temeli ve ilkeleri nelerdir? Serbest piyasa ekonomisi "başıboş piyasa"mı demektir? Liberalizmde devletin görev ve fonksiyonları nelerdir? Devlet niçin küçültülmek' ve sınırlanmalıdır?

GERÇEK LİBERALİZM NEDİR? Amerikan ya da İngiliz liberalizmi mi yoksa Alman sosyal liberalizmi mi daha iyidir? Ren liberalizmi ile Atlantik liberalizmi arasındaki temel farklılıklar nelerdir? Hangi liberalizm "gerçek", hangisi "sahte"dir? Neo-liberalizm akımını temsil eden iktisadi ve siyasi düşünce okullarının liberalizm anlayışları hangi noktalarda birbirinden ayrılmaktadır? Nobel Ekonomi Ödülü sahibi neo-liberal düşünürlerden Hayek, Friedman ve Buchanan nasıl bir liberalizmi savunuyorlar?

TÜRKİYE LİBERALİZMİN NERESİNDEDİR? 1920'ler Türkiye'sinin Devletçi Liberalizm denemesi nasıl ortaya çıktı ve niçin başarısızlığa uğradı? Mustafa Kemal Atatürk bir liberal miydi? Demokrat Parti döneminde liberalizm nasıl bir gelişme gösterdi? Özal liberalizmi nasıl bir liberalizmdir. Özal liberalizmi Türkiye'ye neler kazandırdı, neler kaybettirdi?

Doç. Dr. Coşkun Can AKTAN bu kitabında içinde yaşadığımız son çeyrek yüzyılda yeni bir yükseliş dönemi yaşayan liberalizm ile ilgili zihinleri meşgul edebilen pek çok sorunun cevabını araştırıyor ve Türkiye'de liberalizm deneyimini irdeliyor. (Arka kapaktan)

Kayıt No #69326
Kategori Sahaf
Tür Politika / Siyaset
Matbaa Adı Mart Matbaacılık
Kaçıncı Baskı 1
Genel Özellikler 3. h., orijinal karton kapağında
Dil Türkçe
Cilt / Sayfa 235 s.
Boyutlar 14x20
Basım Yılı 1994
Basım Yeri İstanbul
0
0
4
8
9

Kişi tarafından görüntülenmiştir.

Listelenen bu ürün satıcının sorumluluğundadır. Satın almadan önce satıcıyla irtibata geçmelisiniz.