0
Ara Detaylı Arama

Kara Kartal Yüksek Nişanı alman Madalyası

HEMEN AL

213,51 TL x 3 Taksit

595,00 TL595,00 TRY

Adet

- +

Satıştaki Adet

4
Hemen Al
Kalan Süre
Gün
0
0
Saat
0
0
Dk
0
0
Sn
0
0

Bu ürünü paylaş:

Kara Kartal Yüksek Nişanı alman Madalyası siyah kartal rozeti-Hoher Orden vom Schwarzen Adler alman madalyası siyah kartal rozeti

1 adet madalya ve 1 adet nazi propaganda kartı gönderilecektir.

Madalya ağırlığı yaklaşık 42 gram

Madalya boyutu 8cm Çap

ORJİNALİ BİNLERCE DOLAR OLAN MADALYANIN KOLEKSİYONERLER İÇİN ÜRETİLMİŞ BİREBİR HATIRA AMAÇLI REPLİKASIDIR.

 

Kara Kartal Siparişi Haç (1888-1918)

Kara Kartal'ın Yüksek Düzeni, 17 Ocak 1701'de Frederick I tarafından taç giyme töreni vesilesiyle kuruldu. Siparişin sloganı: - SUUM CUIQUE - Her biri kendine. Kara Kartal Nişanı bir liyakat sırası değil, başlangıçta yalnızca soylulara verilen ve bunu nesiller boyunca kanıtlayabilen bir şövalyelik nişanıydı. 20 Şubat 1848'de Kral IV. Friedrich Wilhelm tarafından tüzük değişikliği ile o zamana kadar soylu olmayan kişilere de haciz konulabiliyordu. Bunlara kalıtsal bir asalet unvanı verildi. Prusya prenslerine doğumda madalya verildi, ancak onaylandıktan sonra ilk üniformalarıyla giydiler. Sipariş sadece bir sınıf ödülü olarak mevcuttu. Şövalyelerin sayısı başlangıçta 30 ile sınırlıydı. Taç giyme gününde 20 şövalye dekore edildi. Tarikatın yıldızları 19. yüzyılın ortalarına kadar işlenmiştir. İlk metal yıldızlar 1810'da yapıldı. 1858'den itibaren yıldızlar sadece gümüşten yapılmıştır. Kara Kartal Nişanı'nın birkaç şövalyesi de İngiliz Jartiyer Nişanı'nı takıyordu. Bu, yıldızı emaye bir bant olarak çevreleyebilir. Ayrıca yıldızlara pırlanta da verilebilirdi. Siparişin dekorasyonu ayrıca bir yaka, bir sipariş zinciri içeriyordu. Başlangıçta her şövalye bu tasmayı aldı. Ödül dönemi boyunca, bu daha sonra unutuldu ve sadece 19. yüzyılın sonunda her şövalyeye verildi. Madalyayı her zaman takmak zorunluydu ve ihlaller Königsberg'deki yetimhane lehine para cezasıyla cezalandırıldı. Madalya 3 ihlal nedeniyle iptal edildi. Kaynak: J. Nimmergut, Alman Siparişleri ve Süslemeleri 1945'e Kadar, Cilt II, 1997.

Malta haçı şeklinde altın veya gümüş kaplama haç. Haçın kolları mavi emaye ve altınla çevrelenmiştir. Haçın kolları arasında altın bir bordür ve altın bir taç olan siyah emaye bir kartal vardır. Kartalların başları yukarıda, aşağıda ise aşağı dönüktür. Haçın üst kolunun uçları arasında, uzun halkayı almak için bir deliği olan kavisli bir parça bulunur. 

-------------------------

Prusya Kraliyet Ordusu (AlmancaKöniglich Preußische Armee), Prusya Krallığı'nın ordusu olarak hizmet etti. Brandenburg-Prusya'nın bir Avrupa gücü olarak gelişmesinde önemli bir rol oynadı.

Prusya ordusunun kökeni, 1618-1648'deki Otuz Yıl Savaşı sırasında Brandenburg'un kuvvetlerinin özünü oluşturan paralı askerlere dayanmaktaydı. Elektör Frederick Wilhelm bunu daimi bir ordu hâline getirdi ve Prusya Kralı I. Friedrich Wilhelm ise ordunun büyüklüğünü önemli ölçüde artırdı ve öğretilerini geliştirdi. Çetin bir komutan olan Kral Büyük Friedrich disiplinli Prusya birliklerini 18. yüzyılda Silezya Savaşları'nda zafere götürdü ve Prusya Krallığı'nın itibarını büyük ölçüde arttırdı.

Ordu, Napolyon Savaşları'nın başlangıcında diğer ülkelerden geri kalmıştı ve Dördüncü Koalisyon Savaşı'nda Fransa'ya yenildi. Bununla birlikte Gerhard von Scharnhorst'un önderliğindeki reformcular Altıncı Koalisyon Savaşı sırasında Napolyon Bonapart'ın yenilgisine büyük katkıda bulunan Prusya ordusunu modernleştirmeye başladılar. Ancak muhafazakârlar reformların bir bölümünü durdurdu ve Prusya ordusu daha sonra muhafazakâr Prusya hükûmetinin bir kalesi hâline geldi.

19. yüzyılda Prusya ordusu DanimarkaAvusturya ve Fransa'ya karşı başarılı bir şekilde savaştı ve Almanya'yı birleştirmeyi ve 1871'de Alman İmparatorluğu'nu kurmasını sağladı. Prusya ordusu Alman İmparatorluk Ordusu'nun çekirdeğini oluşturdu. I. Dünya Savaşı'ndan sonra lağvedilerek Reichswehr'e katıldı.

0
0
2
7
8

Kişi tarafından görüntülenmiştir.

Listelenen bu ürün satıcının sorumluluğundadır. Satın almadan önce satıcıyla irtibata geçmelisiniz.