0
Ara Detaylı Arama

Polonya İşgal Almanya WW2,Bir Tarih,Holokost

HEMEN AL

1.345,68 TL x 3 Taksit
Ücretsiz Kargo

3.750,00 TL3.750,00 TRY

Adet

- +

Satıştaki Adet

1
Hemen Al
Kalan Süre
Gün
0
0
Saat
0
0
Dk
0
0
Sn
0
0

Bu ürünü paylaş:

1943 Almanya WW2 Bir Tarih Holokost Polonya Getto Paraları Seti 9 Adet 
1-2-3-5-10-20-25-50-100 Getto Mark Seti

Koleksiyonerler için aslına uygun olarak yenden üretilmiş ve eskitilmiş harika bir set
Bir tarih.Bulunmayacak hatıra para seti.Tam Set

 

GETTO PARALARI HAKKINDA TARİHİ BİLGİ:

Üçüncü Reich,kamplara doldurduğu ve kontrol altına aldığı yahudilerin paralarına el koydu ve onun yerine,nüfusu manipüle etmek ve her türlü kaçış yolunu ortadan kaldırmak için GETTO para larını çıkardı.Yahudiler gettolara (kendilerini daha büyük yerel nüfustan 
ayıran duvarlarla çevrili veya başka bir şekilde sınırlandırılmış alanlar) girdiklerinde,Nazi komutanları genellikle ülkelerinin para biriminin değerinin küçük bir kısmı olan ve yalnızca bulundukları gettolarda kullanılabilecek kuponlar veya jetonlar verirlerdi.
Yahudi nüfusun Alman ekonomisine katılmasını engelledi.Yahudilere getto içinde çeşitli işler verilebilirdi,ancak ücretler acınacak düzeydeydi ve işçiler neredeyse yalnızca getto kuponlarında tazmin ediliyordu;bunlar yiyecek,giyecek,sigara ve diğer mallarla takas edilebilecek ve fahiş oranlarda işaretlenmişti.

İtalyan Yahudi kimyager Primo Levi,1947 tarihli anıları Survival in Auschwitz'de,kendisinin ve diğer mahkumların ucuz tütün veya ekmekle değiş tokuş edeceği ?ödül kuponları-getto coin a benzer bir göndermede bulunur.Levi,Nazi kampı yetkilileri tarafından dağıtılan kuponların "piyasada para biçiminde nasıl dolaştığını ve klasik ekonomi yasalarına sıkı bir şekilde uyarak değerlerinin nasıl değiştiğini" anlatıyor.Levi,bu paraların değerinin nasıl rastgele dalgalanacağını ve bazı günlerde 
?ödül kuponunun-getto parasının bir tayın ekmek,sonra bir ve bir çeyrek,hatta bir ve bir üçte bir ekmek değerinde olduğunu;bir gün bir buçuk rasyonla alıntılandı.

Holokost para birimlerinin varlığıNazi yetkilileri tarafından basılan ve Yahudi gettolarında dağıtılan notlardan toplama kamplarında mahkumlar tarafından kullanılan kuponlara veya kamp parasına kadar, döneme ilişkin çalışmalarda nadiren incelenmiştir.Bu, halka açık konuşmalardan silinmiş bir tarihtir.

Getto paralarının üzerinde dikenli telleri andıracak şekilde birbirine bağlanmış bir Davut Yıldızları,zincirinin üzerinde yedi dallı bir menora tasvir ediyordu.

Houston Holokost Müzesi'nin baş küratörü Carol Manley,?İnsanları yerlerinde tuttu? diyor.?Kaçsak da paramız yok,malımız yok? diye düşündürdü.Bu yazının içinde bulundukları kamp ya da getto dışında başka hiçbir yerde iyi olmadığını biliyorlardı.Direnişi caydırmanın ve onları gözaltında tutmanın bir yoluydu.

 
0
0
2
1
9

Kişi tarafından görüntülenmiştir.

Listelenen bu ürün satıcının sorumluluğundadır. Satın almadan önce satıcıyla irtibata geçmelisiniz.