0
Ara Detaylı Arama

TÜRK VE DÜNYA MEŞHURLARI ANSİKLOPEDİSİ İlim Fen,

HEMEN AL

3,95 TL x 3 Taksit

11,00 TL11,00 TRY

Adet

- +

Satıştaki Adet

1
Hemen Al
Kalan Süre
Gün
0
0
Saat
0
0
Dk
0
0
Sn
0
0

Bu ürünü paylaş:

Tarih boyunca, bilhassa eski zamanlarda, birçok sahalarda bilgi sahibi büyük fikir adamlarına rastlanır. Bunlar bazen birkaç, hattâ ba-zan daha çok mevzuda değme ihtisas sahibinden fazla bilgisi olan, devirlerinin nadir kimseleridir.

Fakat yüzyıllar geçip de zamanımıza yaklaştıkça bu çok şey bilen, her şeyden anlayan insanların azaldığını görürüz. Bilgi zamanla o kadar genişlemiş, o derece kollara ayrılmış, bu kollar da etrafa o kadar dalbudak

salmıştır ki bugün, yani Yirminci Yüzyılın bu ikinci yarısında

artık bu kadar değişik bilgiyi bir insanın kafasına sokmağa hem imkân, hem de lüzum kalmamıştır.

Bugün insanın kendini ilgilendiren mevzuların dışında kalan şeyleri bilmek ihtiyacım karşılaması için bambaşka yollar vardır. Bu yolların en önemlisi Müracaat Kitapları'dır.

Artık halk arasında allâme-i cihan, ayaklı kütüphane gibi sıfatlarla adlandırılan, o çok şeyler bilen kimselerden olmak için seneler senesi zihin yormağa, insan kafasını, alabileceğinden fazla bilgi ile doldurmağa ihtiyaç yoktur. Çünkü başkaları bunları sizin için uğraşarak hazırlamışlar ve Müracaat Kitaplarını meydana getirmişlerdir. Bütün dünya kütüphaneleri bu kitaplarla doludur.

Bu tip neşriyatın memleketimizde, diğer memleketlerdekilerle kıyas kabul etmeyecek kadar az olduğunu gören ALTIN KİTAPLAR YAYINEVİ, böyle bir seri neşriyat yapmağa karar vermiş bulunuyor. Şu anda elinizde bulunan TÜRK VE DÜNYA MEŞHURLARI ANSİKLOPEDİSİ bu düşüncenin ilk eseridir.

Bu ansiklopedi, memleketin her sınıf halkı düşünülerek hazırlanmıştır. Ama bunu söylemekle bu eserin tam ve eksiksiz olduğunu iddia edecek değiliz. Bu kitap hazırlanırken göz önünde tutulan gaye, bizim memleket meşhurlarını ön plâna alarak, dünya meşhurları arasından da isimleri sık sık geçenleri bir araya getirmektir.

Bu ansiklopedideki biyografiler okunurken rastlanacak bazı meslek isimleri, sıfatlar bilhassa bugünkü nesil tarafından bir hayli yadırganacaktır. Ansiklopedinin sonuna ilâve edilmiş olan mufassal bir lügatçe ile bunlar ayrıca izah edilerek bu mühim eksiklik tamamlanmış olacaktır.

TÜRK VE DÜNYA MEŞHURLARI ANSİKLOPEDİSİ her evin kütüphanesinde en mühim köşelerden birini işgal edecektir. Çünkü bu ansiklopedi sık sık başvurulan en önemli Müracaat Kitapları'ndan biri olacaktır. (Önsözden)

Stok Kodu
:
303020059
Boyut
:
24x30
Sayfa Sayısı
:
391 s.
Basım Yeri
:
İstanbul
Baskı
:
2
Basım Tarihi
:
1962
Resimleyen
:
Orijinal Cildinde
Kapak Türü
:
Orijinal Cildinde
Kağıt Türü
:
3. Hamur
Dili
:
Türkçe
 
20059    Türk ve Dünya Meşhurları Ansiklopedisi     Altın Kitaplar        Ansiklopedi                         
0
0
4
4
9

Kişi tarafından görüntülenmiştir.

Listelenen bu ürün satıcının sorumluluğundadır. Satın almadan önce satıcıyla irtibata geçmelisiniz.