0
Ara Detaylı Arama

DÜŞEN MELEKLER ŞEHRİ JOHN BERENDT

HEMEN AL

2,87 TL x 3 Taksit

8,00 TL8,00 TRY

Adet

- +

Satıştaki Adet

1
Hemen Al
Kalan Süre
Gün
0
0
Saat
0
0
Dk
0
0
Sn
0
0

Bu ürünü paylaş:

Kitap
Düşen Melekler Şehri
Orijinal isim: The City Fallings Angels
John Berendt

Vatan Kitap Yayınları Edebiyat Dizisi


Etiket Fiyatı : 20,00 TL (KDV Dahil)
idefix Fiyatı : 15,74 TL + KDV
  17,00 TL (KDV Dahil)
Stokta



 
 
 
 


Venedik -Aşina olmayanı şaşırtan ve gizem duygusunu derinleştiren dar sokak ve pasajların dev bir labirent oluşturduğu maskeler ve sırlar şehri. İnsanı içine çektiği kadar yakalanması da zor olan kent, tehlikeli bir denge içinde hayatta kalış ile çöküş arasında gidip geliyor. Mimari hazineler dökülüyor - temeller yerinden oynuyor, süsler düşüyor, -bir yandan da onları koruma çabaları sürüyor. Satış rekorları kıran İyiliğin ve Kötülüğün Bahçesinde Geceyarısı kitabının yazar John Berendt, Düşen Melekler Şehri'nde gizemli Venedik'in kapılarını aralıyor, tabii bir insan bu ne kadar başarabilirse.

Öykü 29 0cak 1996 gecesi, müthiş bir yangının tarihi Fenice Opera Binası'nı harabeye çevirmesiyle açılıyor. Beş Verdi operasının prömiyerine ev sahipliği yapan Fenice'nin kundakçılık iddialarıyla daha da üzen kaybı Venedikliler için bir felaket olmuştur. Yangından üç gün sonra Venedik'e gelen Berendt, yangının arkasındaki gerçekleri yavaş yavaş açıklarken giderek, bu göz alıcı şehirdeki yaşamın doğasını araştıran bir dedektife dönüşüyor.

Berendt soruşturmaları sırasında pek çok ilginç karakterle karşılaşır: Kızdığı zaman kıpkırmızı kesilen ve herkese diş geçiren Savcı; Venedikli ünlü bir şair; Büyük Kanal kıyısında dört kuşaktır sahip olduğu sarayı kaybetme gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kalan, Venedik'e gelip yerleşmiş Amerikalı İlk Aile; bir yandan Venedik sanat ve mimarisini korumak üzere çalışkan bir biçimde para toplarken bir yanda da kendi aralarında kavga edip birbirlerinin amaçlarını sorgulayan ve şaşkın Venediklileri yıpratan, parti müdavimi yüksek sosyeteye mensup Amerikalılardan kurulu bir organizasyon; Venedik'te terbiyesiz bir muzip ve provokatör olarak bilinen Venedikli çağdaş sürrealist ressam; oğullarının bir hanedanlık savaşı içine düştüğü yirmi birinci kuşak bir cam üfleme üstadı ve daha pek çokları - güvercinlere tuzak kuranlar, günah keçileri, dolandırıcılar, uyurgezerler, Marslılara inanan biri, Bitki Adam, Treviso'nun Fare Adamı ve Henry Jmes.

Öyküler arka arkaya oluşurken Brendt farklı atmosferler ve sürprizlerle dolu bir masal anlatıyor. Öyküler bir araya geldiklerinde, bir natürmort kadar zarif bir dünyanın portresini çiziyorlar. Yangın ve sonrası, kitap boyunca akan bir leitmotif işlevi görerek artan heyecana katkıda bulunuyor ve Venedik kentini bütün büyüsü, gizemi ve çöküşü içinde açığa çıkarıyor.
(Arka Kapak)
Türkçe (Orijinal Dili:İngilizce)
352 s. -- 2. Hamur-- Ciltsiz -- 14 x 21 cm 
İstanbul, 2006, 1. Basım
ISBN : 9789944548724
Kapak Tasarımı : Erkal Yavi
Düzenleyen : Nihan Özkan
Çeviri : Özge Baykan
Art Direktör : Şeyda Ermiş
0
0
4
2
2

Kişi tarafından görüntülenmiştir.

Listelenen bu ürün satıcının sorumluluğundadır. Satın almadan önce satıcıyla irtibata geçmelisiniz.